Εσύ ξέρεις τι σημαίνει το όνομα του πρίγκιπα George;

Εσύ ξέρεις τι σημαίνει το όνομα του πρίγκιπα George;

Ο πρίγκιπας George είναι το πρώτο παιδί της Kate Middleton και του πρίγκιπα William και τρίτος στη σειρά της διαδοχής του θρόνου. Πριν από μερικές εβδομάδες είχε τα γενέθλιά του, έγινε 6 χρονών, και τα γιόρτασε στον πιο μαγευτικό κι εξωτικό προορισμό ever. Ολόκληρο το όνομά του είναι George Alexander Louis, ξέρεις όμως τι σημασία των ονομάτων του;

Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και σου έχουμε όλες τις λεπτομέρειες για το τι σημαίνουν τα ονόματα του George. Στη gallery που ακολουθεί θα μάθεις ακριβώς τι σημαίνει το καθένα και πως το διάλεξαν ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge.

George: σημαίνει «αγρότης, εργαζόμενος στη γη» 1. Αυτό το όνομα σημαίνει πολλά για τη βασίλισσα. Το πήρε ο πατέρας της, ο βασιλιάς Γιώργος ο VI, το 1936, όταν έγινε βασιλιάς. Το πραγματικό του όνομα ήταν Albert. 2. Είναι επίσης ένα αφιέρωμα στον Πρίγκιπα της Ουαλίας, του οποίου το πλήρες όνομα είναι ο Charles Philip Arthur George. 3. George ήταν το όνομα των έξι Βασιλέων. 4. Ένα από τα μεσαία ονόματα του προπαππού (από τον μπαμπάς της) της δούκισσας του Cambridge ήταν George. 5. Ο δούκας του Cambridge έχει έναν ξάδερφο που ονομάζεται George McCorquodale ο οποίος είναι ο γιος της αδελφής της μητέρας του, της Lady Sarah McCorquodale. Έτσι ήταν ωραίο να γίνει και μια αναφορά στην Spencer πλευρά της οικογένειας.

Alexander: Σημαίνει αυτός που απωθεί τους άνδρες (aka εχθρούς), ο ανδρείος 1. Είναι μια αναφορά στη βασίλισσα της οποίας το πλήρες όνομα είναι Elizabeth Alexandra Mary. 2. Ήταν ένα προσωπικό αγαπημένο όνομα της Kate Middleton. 3. Ο πρίγκιπας William έχει έναν ξάδερφο που ονομάζεται The Honourable Alexander Fellowes, γιος της Lady Jane Fellowes (αδελφή της Diana), οπότε ήταν επίσης μια αναφορά στους Spencer’s.

Louis: σημαίνει «διάσημος πολεμιστής» 1. προς τιμήν του πατέρα του, του δούκα του Cambridge, του οποίου το πλήρες όνομα είναι ο William Arthur Philip Louis. 2. Αναφορά στον Δούκα του Εδιμβούργου, του οποίου ο παππούς ήταν ο πρίγκιπας Louis του Battenberg. 3. Αναφορά στον Πρίγκιπα της Ουαλίας, του οποίου ο θείος και ο μέντοράς του, ο Earl Louis Mountbatten δολοφονήθηκε από τον IRA το 1979. 4. Ο γιος του Earl Spencer (αδελφός της Diana) ονομάζεται Louis, Viscount Althorp. Οπότε και αυτό είχε μια όμορφη αναφορά στην οικογένεια της Diana. Ολόκληρο το όνομα και ο τίτλος του πρίγκιπα George είναι: His Royal Highness Prince George Alexander Louis of Cambridge

Σχόλια