17:29 Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

"Ευρωπαϊκή συμμαχία" από τα ακροδεξιά Κόμματα της Ουγγαρίας της Ιταλίας και της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

"Ευρωπαϊκή συμμαχία" από τα ακροδεξιά Κόμματα της Ουγγαρίας της Ιταλίας και της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο ηγέτης της ιταλικής εθνικιστικής-λαϊκιστικής δεξιάς Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι θα συναντηθούν την Πέμπτη στη Βουδαπέστη για πολιτικές συνομιλίες, όπως μεταδίδει το ουγγρικό κρατικό πρακτορείο MTI και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Ούγγρου πρωθυπουργού, οι τρεις θα συζητήσουν μια “ευρωπαϊκή συμμαχία” μεταξύ της Λέγκας, του κόμματος Fidesz του Β. Ορμπάν και του κυβερνώντος κόμματος “Νόμος και Δικαιοσύνη” (PiS) της Πολωνίας.

Μέχρι πρόσφατα τα τρία κόμματα ανήκαν σε τρεις διαφορετικές ευρωομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στον “χάρτη” των πανευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων.

Το μεν κυβερνών Fidesz της Ουγγαρίας ανήκε στο κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα λίγο πριν αποβληθεί, το πολωνικό PiS ανήκει στην ευρωσκεπτικιστική δεξιά ευρωομάδα των “Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών”, της οποίας προ Brexit ηγείτο το κυβερνών Συντηρητικό Ενωτικό Κόμμα της Βρετανίας, ενώ η Λέγκα του Μ. Σαλβίνι συμμετέχει στην ακροδεξιά συμμαχία “Ταυτότητα και Δημοκρατία”, μαζί με τον γαλλικό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν.

Διαβάστε επίσης 

Ο Ερντογάν “ξήλώνει” και τον υποδιοικητή της κεντρικής τράπεζας

Πρόεδρος Λιβύης σε Ερντογάν: Να αποσυρθούν μέσα σε 10 μέρες οι μισθοφόροι που έχει στείλει η Τουρκία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας