23:00 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος πλαστογραφίας

Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος πλαστογραφίας

Η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος προχώρησε στην σύλληψη μελών διεθνούς κυκλώματος που πλαστογραφούσε και διακινούσε έγγραφα χωρών του Σένγκεν.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε υπό την εποπτεία της EUROPOL, με την κωδική ονομασία «GEO», την οποία οργάνωσε η Γερμανική Αστυνομία στη Βαυαρία και συμμετείχαν οι διωκτικές αρχές της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας.

Οι συλλήψεις έφτασαν στις 38 και έγιναν έρευνες σε πέντε σπίτια σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, εκεί συνελήφθησαν έξι άτομα.

Οι δράστες χρησιμοποιώντας εταιρείες ταχυμεταφορών, έστελναν με δέματα τα πλαστά έγγραφα σε παραλήπτες (κυρίως Γεωργιανής ή Ρωσικής υπηκοότητας), σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και εξασφάλιζαν έτσι τη διαμονή τους στις χώρες χωρίς να λαμβάνουν τις απαραίτητες άδειες.

Η υπόθεση έφτασε στα χέρια των αρχών της Ελλάδας μετά από αποστολή αιτήματος από την αντίστοιχη υπηρεσία της Γερμανίας, η οποία εντόπισε τέτοια πακέτα να παραδίδονται το 2012 στη Αττική, την Θεσσαλονίκη αλλά και το Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο της έρευνας στα σπίτια των υπόπτων συνελήφθησαν 6 υπήκοοι Γεωργίας, από τους οποίους οι 3 κατηγορούνται για πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και οι υπόλοιποι διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για την νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας