Γιατί βολοδέρνει η δικογραφία για την μίζα που φέρονται να ζητούσαν συνεργάτες του Τσακαλώτου

Γιατί βολοδέρνει η δικογραφία για την μίζα που φέρονται να ζητούσαν συνεργάτες του Τσακαλώτου

Στην διαδρομή πταισματοδίκη και εισαγγελέα φαίνεται ότι έχει χαθεί η δικογραφία η οποία σχηματίσθηκε κατόπιν καταγγελιών του επιχειρηματία, Ιωσηφ Λιβανού, σχετικά με συνεργάτες πρώην υπουργών Οικονομικών (Αλεξιάδη, Τσακαλώτου) οι οποίοι φέρονται να ζητούσαν μίζα-μαμούθ για να τρέξουν υπόθεση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σιωπή είναι… χρυσός

«O σύμβουλος εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση»

Τις καταγγελίες είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» δημοσιεύοντας φωτογραφίες-ντοκουμέντο αλλά και έγγραφα τα οποία ενέπλεκαν τον Αλέξη Πουλιάση.

Από την δημοσιογραφική έρευνα όμως του Ereportaz προκύπτει ότι η δικογραφία έχει… κάπου κολλήσει. Συγκεκριμένα, για ανεξήγητους λόγους, των καταγγελιών του Λιβανού δεν επιλήφθηκε η εισαγγελία Διαφθοράς αλλά η εισαγγελία πρωτοδικών.

Η υπόθεση χρεώθηκε στην εισαγγελέα κα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου η οποία διεξάγει ποινική προκαταρκτική έρευνα από το Νοέμβριο του 2017.

Στο μεσοδιάστημα η υπόθεση «περιφέρεται» μεταξύ πταισματοδίκη και εισαγγελίας. Τον Φεβρουάριο του 2019 η υπόθεση επέστρεψε για τελευταία φορά στην εισαγγελία.

Οι τελευταίες καταθέσεις του κ.Λιβανού δόθηκαν τον Αύγουστο του 2018. Ένα χρόνο μετά η κα Παπαγεωργακοπούλου (η οποία ήταν και υποψήφια για προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών) φαίνεται ότι ακόμη επεξεργάζεται τα στοιχεία. Το θέμα είναι μέχρι πότε;

Σχόλια