3:55 Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Η Διάσκεψη των Προέδρων, επέλεξε σήμερα τους 14 υποψήφιους για το αξίωμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η Διάσκεψη των Προέδρων, επέλεξε σήμερα τους 14 υποψήφιους για το αξίωμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Τους 14 υποψήφιους για το αξίωμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – από την λίστα των 27 συνολικά υποψηφίων αρεοπαγιτών – επέλεξε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων, με την τελική απόφαση να εναπόκειται στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Από τους 27 υποψήφιους αρεοπαγίτες, οι οποίοι είχαν τον βαθμό, ώστε να προαχθούν στο αξίωμα του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, κατά την ακρόαση της Διάσκεψης των Προέδρων προσήλθαν τελικώς οι 18, αφού πέντε επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους, τρεις σοβαρό πρόβλημα υγείας και ένας εξ αυτών είχε δηλώσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι δεν ενδιαφέρεται για προαγωγή.

Κατά πληροφορίες από την Διάσκεψη των Προέδρων, τις περισσότερες θετικές ψήφους (υπερψηφίστηκε και από βουλευτές πλην αυτών της πλειοψηφίας) απέσπασε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος και κατετάγη πρώτος. Με βάση τις ψήφους της Διάσκεψης, δεύτερος είναι ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Χριστοδούλου, τρίτος ήρθε ο αντιεισαγγελέας, Δημήτριος Ασπρογέρακας, τέταρτη κατετάγη η αντιεισαγγελέας Μαριάννα Ψαρουδάκη, πέμπτη η αντιεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου και ακολούθησαν οι υπόλοιποι.

Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο και θα προχωρήσει στην τελική επιλογή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ………………………………………

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikastikoreportaz.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Πάτρα Κούγιας, Παπαδόπουλος, Λαμπρόπουλος, Κουσουλός, Τσιόλα και Τσαντίρης

Ολομέλεια ΣτΕ: Aντισυνταγματικό το νέο ειδικό μισθολόγιο των ιατρών του ΕΣΥ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας