6:51 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Η "Μήδεια" της Πάτρας: "Μιλάει" η ασφυξία σε Μαλένα και Ίριδα

Η "Μήδεια" της Πάτρας: "Μιλάει" η ασφυξία σε Μαλένα και Ίριδα

Με γρήγορους ρυθμούς τρέχει η εισαγγελική έρευνα σε ό,τι αφορά την υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων της μικρής Μαλένας και της Ίριδας. Οι δύο εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση (κ.κ. Ελευθεριάνος και Ανδρέου) ζήτησαν τον ορισμό δύο ιατροδικαστών (κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα) οι οποίοι πλέον ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων καλούνται να λύσουν το μυστήριο σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στις δύο περιπτώσεις.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


  • Η εισαγγελική έρευνα φέρνει νέα κακουργήματα στην πλάτη της Πισπιρίγκου
  • Τα επόμενα βήματα των Καρακούκη – Καλόγρηα

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές αλλά και ερευνητές της υπόθεσης, την οποία έχει ήδη αποκαλύψει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», τόσο το μικρό κορίτσι όσο και το βρέφος δολοφονήθηκαν μέσω ασφυξίας. Ήδη το Ανθρωποκτονιών έχει συλλέξει τους ιατρικούς φακέλους από την ολιγοήμερη νοσηλεία της Μαλένας, η οποία «έφυγε» το μεσημέρι της 13ης Απριλίου 2019 στο δωμάτιο του «Παίδων» όπου παρέμενε για θεραπεία για την ιάσιμη λευχαιμία από την οποία έπασχε. Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε η «Μ» την περασμένη Κυριακή, λίγο πριν από τον θάνατο της Μαλένας είχε προηγηθεί επεισόδιο ανάμεσα στον Μάνο Δασκαλάκη και τη Ρούλα Πισπιρίγκου εξαιτίας του γεγονότος ότι η κατηγορουμένη θα έπρεπε να παραμείνει για τουλάχιστον δύο χρόνια στην Αθήνα προκειμένου να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο για το 3,5 ετών κοριτσάκι και ο σύζυγος θα επέστρεφε στην Πάτρα.

Σημάδια

Καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις παίζουν οι αποκαλύψεις της «Μ», η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο της Μαλένας αλλά και τα εκκωφαντικά ευρήματα στη μικρή Ίριδα. Συγκεκριμένα, η Μαλένα είχε εκδορές στη μύτη, οι οποίες καταγράφονται στην ιατροδικαστική έκθεση και ήρθαν στο φως μέσω της δημοσιογραφικής ομάδας της «Μ» και οι οποίες είχαν προκληθεί από τα νύχια του δράστη.

Επίσης μέσω της «Μ» ήρθε στο φως τραυματικό εύρημα που δεν είχε διαγνώσει η κ. Τσάκωνα. Συγκεκριμένα, πέραν πάσης αμφιβολίας αναδείχθηκε ερυθρότητα στο δεξί μάγουλο ως τυπικό δακτυλικό εντύπωμα στην προσπάθεια του δράστη να προκαλέσει απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, δηλαδή του στόματος και της μύτης.

Τα τραυματικά αυτά ευρήματα αναπαριστούν την παλάμη του δράστη κατά την εκτέλεση της εγκληματικής πράξης του, όπου πίεσε το στόμα και τη μύτη με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών (στόματος και μύτης) και την επακόλουθη ασφυξία, δηλαδή τον θάνατο, εξαιτίας αποστέρησης οξυγόνου. Οι κακώσεις/τραυματισμοί στο πρόσωπο της Μαλένας δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, είναι όλες πρόσφατες και προφανώς προθανάτιες. Άλλωστε προέκυψε ότι οι κακώσεις αυτές δεν προϋπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες από τις φωτογραφίες της οικογένειας αλλά και από τον ιατρικό φάκελο, όπου δεν περιγράφονται ανάλογες κακώσεις.
Αποτέλεσμα ήταν να επέλθει ο θάνατος εν μέσω πνευμονικού οιδήματος και έντονης πνευμονικής συμφόρησης.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, με την επανεξέταση των διασωθέντων σπλάγχνων της Μαλένας στους πνεύμονες διαπιστώθηκε πνευμονορραγία, επιβεβαιώνοντας την ασφυξία ως αιτία θανάτου, καθώς και ότι με τις τοξικολογικές εξετάσεις δεν είχε διαπιστωθεί η ουσία κεταμίνη που αποτέλεσε την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, λόγω δηλητηρίασης στις 29/1/2022.

Μαλένα

Ίριδα

Η Ίριδα, εκτός του εκζέματος (δηλαδή, δερματοπάθειας πέριξ των χειλέων), σε άλλο σημείο εντός της στοματικής κοιλότητας επί του στοματικού βλεννογόνου έφερε όλως πρόσφατη κάκωση/τραύμα, αφού διαπιστώθηκε λύση της συνεχείας του δέρματος. Όπως είχε αποκαλύψει η «Μ», το τραύμα ήταν εντός της στοματικής κοιλότητας αριστερά στον βλεννογόνο. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο τρόπος δολοφονίας-βρεφοκτονίας έλαβε χώρα μέσω απόφραξης με χρήση (πανάκι).

Δηλαδή, το πανάκι εισήλθε βίαια στη στοματική κοιλότητα και κατά την είσοδο στο στόμα προκλήθηκε από όνυχα του δράστη μικρή λύση της συνεχείας (τραύμα) εντός του στόματος. Με κανέναν άλλον τρόπο δεν θα μπορούσε να προκληθεί τραύμα εντός του στόματος, διότι οι πιπίλες είναι ατραυματικές, τα βρέφη 6 μηνών δεν έχουν δόντια και δεν καταναλώνουν στερεές τροφές.

Σύμφωνα πάντα με τα ιατροδικαστικά συγγράμματα, το συγκεκριμένο τραυματικό εύρημα, δηλαδή η διάσχιση του βλεννογόνου, προσανατολίζει προς την εγκληματική ενέργεια (ανθρωποκτονία), αφού η δημιουργία του μπορεί να αποδοθεί στην ισχυρή πίεση που ασκείται από τον δράση στην περιοχή αυτή, με συνέπεια τον τραυματισμό του βλεννογόνου. Η Ίριδα είχε την ανάλογη βλάβη εντός του στόματος, προφανώς από τις εγκληματικές ενέργειες του δράστη.

Κοινά ευρήματα

Το πλέον συγκλονιστικό είναι τα κοινά ευρήματα στα δύο παιδιά. Συγκεκριμένα έφεραν εντόνου βαθμού πνευμονικό οίδημα και έντονη πνευμονική συμφόρηση. Σημειώνουμε ότι κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι το διαπιστωθέν πνευμονικό οίδημα οφείλεται σε καρδιακή ανεπάρκεια/κάμψη, διότι τα δύο αυτά παιδιά δεν έπασχαν από ανάλογα νοσήματα. Ειδικά η Μαλένα, κατά τη νοσηλεία της λίγες ημέρες προ του θανάτου, είχε υποβληθεί σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένου και υπερηχογραφήματος καρδίας, και δεν διαπιστώθηκε καμία πάθηση, όπως άλλωστε και η ιστολογική εξέτασης της καρδίας της Μαλένας καμία καρδιακή πάθηση δεν ανέδειξε.

Στην Ίριδα διαπιστώθηκαν και στη Μαλένα μέσω της επανεξέτασης αναζητούνται ασφυκτικές κηλίδες στα εσωτερικά όργανα. Σύμφωνα με την ιστολογική εξέταση των πνευμόνων της Ίριδας, χωρίς καμία αμφιβολία προκύπτει ότι διαπιστώθηκαν διάσπαρτες στικτές αιμορραγικές διηθήσεις, δηλαδή διαπιστώθηκαν ασφυκτικές κηλίδες. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά συγγράμματα που αναζητήσαμε με την «Μ» στην ιατρική βιβλιοθήκη του ΕΚΠΑ, η παρουσία αυτών των ασφυκτικών κηλίδων – στικτών αιμορραγικών εστιών είναι για την ασφυξία καθοριστικής σημασίας διαγνωστικό στοιχείο, σε σημείο ώστε όταν υπάρχουν δεν αναζητείται άλλη αιτία θανάτου.

Στην Ίριδα διαπιστώθηκε ανοξία του εγκεφάλου, ως αποτέλεσμα της ασφυξίας, ενώ δυστυχώς στη Μαλένα η κ. Τσάκωνα δεν μερίμνησε να λάβει δείγμα εγκεφάλου, στο πλαίσιο προφανώς της τυπικής διεκπεραίωσής του περιστατικού από την ίδια.

Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, ο μεγαλύτερος αριθμός αιφνίδιων θανάτων των βρεφών (SIDS – Sudden infant death syndrome) αποδίδεται σε απόφραξη των εξωτερικών στομίων των αεροφόρων οδών. Είναι βέβαιο ότι οι δύο θάνατοι Μαλένας και Ίριδας δεν μπορούν να αποδοθούν σε διαφορετικές νοσολογικές οντότητες και άρα έχουν προκληθεί από ασφυξία.

Σε ό,τι αφορά την Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε από τη μητέρα της προ της ώρας 14.28, όπου μετέβαινε με την ησυχία της να καλέσει τους γιατρούς. Συγκεκριμένα, στις καταθέσεις που ήρθαν στο φως μέσω της «Μ» προκύπτει ότι μετέβη σαν να ήθελε να ζητήσει κάτι απλό, ενώ όταν έφτασε στη νοσηλευτική υπηρεσία ανέφερε επεισόδιο. Επίσης είχε ήδη απενεργοποιήσει τον ήχο από το οξύμετρο. Όταν έφτασαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές η Τζωρτζίνα ήταν ήδη νεκρή λόγω ανακοπής περί ώρα 14.30. Άρα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο υπερασπιστικός της ισχυρισμός ότι απεβίωσε περί ώρα 15.30, διότι μέχρι και 15.50 διενεργούνταν προσπάθειες ανάνηψης.

Την εγκληματική πράξη της η κυρία Πισπιρίγκπου την ολοκλήρωσε μέσω της χορήγησης κεταμίνης σε συγκέντρωση 6,5 μg/ml αίματος. Είναι μια συγκέντρωση τοξική.

Μαλένα

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Δεύτερο ανώνυμο τηλεφώνημα έκανε η υποτιθέμενη “μητέρα της φίλης του Μάνου” στις 25 Μαρτίου (βίντεο)

Πάτρα – Π. Κουσουλός: Τα στοιχεία που αποδομούν τα λεγόμενα της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη (βίντεο)

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας