More

  Η σφαγή των Χούρι στην ποδιά του Καλογρίτσα

  ΠΕΡΊΕΡΓΕΣ «απολύσεις», εξαφανίσεις προσώπων που συναλλάχθηκαν με τον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα αλλά και εκείνων που έκαναν λόγο για «Λευκό Οίκο» και «White Porscha» (!), ανταλλαγή εξωδίκων και αγωγών μεταξύ των επικεφαλής της κατασκευαστικής CCC, σημειώνονται στην αυλή της οικογένειας των βαθύπλουτων Χούρι, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για τα 3.000.000 ευρώ που μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς της εταιρείας «Τοξότης» για να στηθεί (το φθινόπωρο του 2016) το ελληνικό Αλ Τζαζίρα που θα απηχούσε πλήρως τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ρεπορτάζ ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ

  «Εξαφανίστηκαν» (δια απολύσεως) από τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC τα δύο «ύποπτα» στελέχη που εμπλέκονται στην υπόθεση του SYRIZA Channel • Το άγνωστο power game, η αγωγή ύψους 400.000.000 ευρώ και η «αδελφοκτονία» • Ποιοι κάνουν λόγο για deal προκειμένου να θαφτεί η έρευνα και ο κορωνοϊός που «χτύπησε» τον εργολάβο

  Κομβικός ρόλος

  Πόλεμος! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος που περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην οικογένεια των Παλαιστίνιων μεγιστάνων αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε η εμπλοκή τους στο Καλογρίτσας-Gate και ξεκίνησαν οι έρευνες από τις εισαγγελικές Αρχές. Μέσα σε ένα μήνα τα δύο πρόσωπα τα οποία μέσω της μήνυσης του επιχειρηματία εμφανίζονται να έχουν διατελέσει κομβικό ρόλο στην υπό διερεύνηση υπόθεση που εκθέτει τον Νίκο Παππά αλλά και τον «White Porscha», απολύθηκαν από τις εταιρείες και «εξαφανίστηκαν» από την Ελλάδα.

  Πρόκειται για τον Ουαλίντ Σαλμάν, επικεφαλής της εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company LLC (θυγατρικής της CCC) η οποία υπέγραψε στις 22 Αυγούστου 2016 ιδιωτικό συμφωνητικό με τον «Τοξότη» για την εικονική σύμβαση, ώστε να καταστεί νομιμοφανής η μεταφορά των 3.000.000 ευρώ, που τελικά δόθηκαν ως προκαταβολή για τη συμμετοχή Καλογρίτσα στον τηλεοπτικό διαγωνισμό-παρωδία και τον Φουάντ Χούρι, αντιπρόεδρο του Ομίλου σε όλο τον κόσμο και οικονομικό διευθυντή. Ο πρώτος αποτελούσε ουσιαστικό μάρτυρα της έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας, ενώ ο δεύτερος έχει μηνυθεί από τον Έλληνα εργολάβο για την «ψευδομαρτυρία» την οποία φέρεται να τέλεσε στο διαιτητικό δικαστήριο της Ελβετίας όπου προσέφυγαν οι μεγιστάνες των κατασκευών για να διεκδικήσουν την επιστροφή των εκατομμυρίων που φέρεται να ενθυλάκωσε ο εργολάβος.

  Τους εξαφάνισαν!

  Σύμφωνα με όσα εκτιμούν νομικές και δικαστικές «πηγές» που κλήθηκαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις, οι συγκεκριμένες κινήσεις-απομακρύνσεις δεν είναι τυχαίες, αλλά έχουν στρατηγικό χαρακτήρα και προφανώς τελούν υπό την έγκριση των νομικών συμπαραστατών των Χούρι. Όπως εξηγούσαν, αργά ή γρήγορα, οι εισαγγελικές Αρχές θα καλούσαν τόσο τον Σαλμάν όσο και τον Φουάντ Χούρι, καθώς είναι εκ των πρωταγωνιστών του επιχειρηματικό-πολιτικού σκανδάλου. Ο πρώτος θα καλούταν να απαντήσει για την εικονική -όπως καταγγέλλεται σύμβαση, η οποία υπεγράφη μεταξύ της θυγατρικής της CCC και του «Τοξότη» και αφορούσε υπεργολαβία για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που τελικά δεν έγινε ποτέ! Ο δεύτερος, όχι μόνο έχει μηνυθεί από τον εργολάβο αλλά είναι εκείνος που αναφέρεται στον «Λευκό Οίκο» (δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου) αλλά και στον «White Porscha» (o οποίος φέρεται να είναι ο Αλέξης Τσίπρας) μέσω των email που αντάλλασσε με τον Καλογρίτσα και τον οικονομολόγο, Κυριάκο Τόμπρα, ο οποίος με τη σειρά του είχε τον ρόλο του μεσολαβητή. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Ουαλίντ Σαλμάν κατοικοεδρεύει, πλέον, κάπου στη Μέση Ανατολή, ενώ ο Φουάντ Χούρι «εξορίσθηκε» στην Κύπρο. «Όταν, λοιπόν, θα τους καλέσει ο εισαγγελέας θα χαρακτηριστούν ως αγνώστου διαμονής ή θα πρέπει να αναζητηθούν στο εξωτερικό. Πρόκειται για ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες -θα πρέπει να εμπλακούν και υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών οι οποίες ενδεχομένως έχουν ως σκοπό να δυσχεράνουν το εισαγγελικό έργο ως προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης», αναφέρουν οι ίδιες «πηγές».

  Η σύμβαση

  Ποιος είναι, όμως, ο Ουαλίντ Σαλμάν και για ποιο λόγο ο Καλογρίτσας έφτασε στο σημείο να μηνύσει τον πρώην οικονομικό διευθυντή της CCC, Φουάντ Χούρι, ο οποίος τυγχάνει να είναι ξάδελφος των επικεφαλής του παγκόσμιου κολοσσού, Σάμερ, Ταουφίκ και Γουαέλ Χούρι. Όπως είχε αποκαλύψει η «Μ» από τον Ιανουάριο του 2020, ο κ. Σαλμάν υπέγραψε στις 22 Αυγούστου 2016 ως επικεφαλής της θυγατρικής της CCC το διαβόητο ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ της εταιρείας που εκπροσωπούσε και του «Τοξότη». Βάσει του συγκεκριμένου εγγράφου η κατασκευαστική έχριζε ως υπεργολάβο την εταιρεία Καλογρίτσα για την κατασκευή ενός έργου συνολικής αξίας 45.000.000 ευρώ στη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και συγκεκριμένα για το «AlZahia City Center Mall». Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ(!), καθώς και ότι οι προσφορές που κατατέθηκαν φέρουν ημερομηνία Οκτωβρίου 2016, δηλαδή, δύο μήνες μετά την εκταμίευση των 3.000.000 ευρώ που έδωσαν οι Χούρι στον Καλογρίτσα για τη δήθεν υπεργολαβία.

  Φαινομενικά και βάσει των ισχυρισμών Παλαιστινίων της CCC, η εκταμίευση των χρημάτων αφορούσε προκαταβολή του «Τοξότη» για την ανάληψη κατασκευαστικών εργασιών στα Εμιράτα. Στην πραγματικότητα, όπως αποκαλύπτεται, αφορούσε έναν εύσχημο τρόπο που επέλεξε το δίδυμο Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Παππά, δηλαδή το «White House» και η «White Porscha», προκειμένου να επιτευχθεί η συμμετοχή Καλογρίτσα στον τηλεοπτικό διαγωνισμό. Τα χρήματα πιστώθηκαν, στις 29 Αυγούστου 2019, σε λογαριασμούς της εταιρείας «Τοξότης» στην Τράπεζα Αττικής, την ίδια κιόλας ημέρα δόθηκαν ως δάνειο στην εταιρεία Ι. Καλογρίτσας Α.Ε. και καταβλήθηκαν μέσω της εγγυητικής επιστολής στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, προκειμένου ο εργολάβος να «χτυπήσει» μια από τις τέσσερις άδειες.

  O Φουάντ Χούρι είναι το πρόσωπο που κίνησε όλες τις διαδικασίες για να γίνει η μεταφορά του ποσού αλλά και να λάβει σάρκα και οστά το όνειρο του ελληνικού Αλ Τζαζίρα. Στα email ο «απολυμένος», πλέον, ξάδελφος των ηγητόρων της CCC είναι εκείνος ο οποίος εξηγεί στην πλευρά του Καλογρίτσα τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μεταφερθούν τα χρήματα προκειμένου να μην υπάρχουν ίχνη, επισημαίνοντας ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη των επικεφαλής, του «Λευκού Οίκου» και του «White Porscha».

  Τα emails

  To μήνυμα που στέλνει, με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2016, προς τον Κυριάκο Τόμπρα είναι χαρακτηριστικό: «Αγαπητέ Κυριάκο, Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Οι επικεφαλής και ο ‘‘Λευκός Οίκος’’ και η ‘‘White Porscha’’ είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα. Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα τη στείλουν τοπικά. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό. Αναμένοντας τις απόψεις σας.

  ***Η παρούσα ηλεκτρονική αλληλογραφία στάλθηκε μέσω κινητού I-Phone

  *** Με ευχαριστίες & Χαιρετισμούς Fouad A Khoury».

  Είναι προφανές ότι το εν λόγω πρόσωπο είναι για την εισαγγελική έρευνα εκ των βασικών πρωταγωνιστών και όταν κληθεί θα χρειαστεί να απαντήσει σε ποιους αναφερόταν όταν έγραφε για «Λευκό Οίκο» και «White Porscha», να εξηγήσει για ποιο λόγο τα χρήματα που κατέληξαν στον Καλογρίτσα δεν έπρεπε να αφήσουν ίχνη, ποιοι είναι οι φίλοι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και ποιος κρύβεται πίσω από τον Κυπριακό Αριθμό. Ωστόσο, η «απόλυσή» του και η εγκατάσταση στην Κύπρο -η οποία σύμφωνα με δικαστικές πηγές μόνο τυχαία δεν είναι -θέτουν εν αμφιβόλω την παρουσία του ενώπιον των δικαστικών Αρχών της Ελλάδος. Παράλληλα, ο πρώην αντιπρόεδρος του Ομίλου εάν και εφόσον εντοπιστεί θα κληθεί να απαντήσει για την κατηγορία που του προσάπτει ο Καλογρίτσας σε ό,τι αφορά την κατάθεσή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελβετίας όπου ισχυρίσθηκε ότι τα 3.000.000 ευρώ δόθηκαν για την δήθεν υπεργολαβία.

  Deal κλεισίματος;

  Την περασμένη Δευτέρα, όπως αποκάλυψε το eReportaz.gr, ενώπιον της Πταισματοδίκη Αμαρουσίου η οποία λαμβάνει καταθέσεις στο πλαίσιο της κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας αναμενόταν να παρουσιαστούν ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, ο Χρήστος Καλογρίτσας, καθώς και ο στενός του συνεργάτης Χρήστος Νικολάου που έχουν προταθεί στη μήνυση του «Τοξότη» κατά των Χούρι. Από αυτούς παρουσιάσθηκε, τελικά, μόνο ο πρώτος καθώς οι κ.κ. Καλογρίτσας και Νικολάου ισχυρίσθηκαν ότι έχουν τεθεί σε καραντίνα, καθώς εντοπίσθηκε κρούσμα κορωνοϊού στο γραφείο τους! Ο οικονομολόγος, όμως, άφησε σαφείς αιχμές ότι έχει επέλθει δικαστικό αλλά και πολιτικό deal προκειμένου η υπόθεση να κλείσει και ο φάκελος να μην καταλήξει στη Βουλή, η οποία είναι υπεύθυνη για να εξετάσει την τυχόν ποινική εμπλοκή του Νίκου Παππά.

  Διαφωνία

  Ο κ. Τόμπρας, σε ένα σημείο της κατάθεσης, διαφώνησε έντονα, με την πταισματοδίκη σε ό,τι αφορά το τι ακριβώς θα καταθέσει αλλά και κατήγγειλε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ του Καλογρίτσα και των Χούρι, προκειμένου να μην τρέξει η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. Κοινώς, ο κ. Τόμπρας αμφισβήτησε ευθέως τον ισχυρισμό των κ.κ. Καλογρίτσα και Νικολάου ότι δεν μπορούν να καταθέσουν λόγω κορωνοϊού. «Δεν καταλαβαίνετε ότι έχει γίνει deal και ότι αυτή η υπόθεση αντί να είναι στη Βουλή, βρίσκεται σε εσάς;», ακούστηκε να λέει, μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, o φάκελος της δικογραφίας θα έπρεπε ήδη να έχει πάει στη Βουλή εξαιτίας του γεγονότος ότι στο υπόμνημά του ο εργολάβος κατονομάζει το Νίκο Παππά, ως ένα από τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη ιστορία. «Γιατί δεν έχει σταλεί στη Βουλή; Τι συμβαίνει; Τι κρύβεται από πίσω;», ακούστηκε να λέει σε έντονο ύφος υποστηρίζοντας ότι υπάρχει και πολιτική συμφωνία προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί εξεταστική επιτροπή. Πάντως, ο κ. Τόμπρας επέμεινε στην ένορκη κατάθεση που είχε δώσει σε συμβολαιογράφο μέσω της οποίας ισχυριζόταν ότι τα 3.000.000 ευρώ είχαν δοθεί από τους Χούρι στον Καλογρίτσα ως συμφωνία για να στηθεί το κανάλι και ότι για να δικαιολογηθεί το έμβασμα επινοήθηκε η υπεργολαβία του «Τοξότη» για ένα έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Από το περιβάλλον του Καλογρίτσα διαψεύδεται ότι υπάρχει διάθεση οπισθοχώρησης στον πόλεμο που έχει ανοίξει με την πρώην κυβέρνηση αλλά και τους Χούρι, ενώ δικαστικοί κύκλοι διερωτώνται γιατί η δικογραφία δεν έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή από τη στιγμή που αναφέρεται το όνομα του Νίκου Παππά.

  Η αγωγή 400.000.000 ευρώ και η μάχη για τις μετοχές

  Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στην οικογένεια Χούρι στα απόνερα -και όχι μόνοτης υπόθεσης Καλογρίτσα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Ταουφίκ Χούρι έχει στραφεί με αγωγή ύψους 400.000.000 ευρώ σε βάρος του αδερφού του Σάμερ, ισχυριζόμενος ότι κατά τη διάρκεια που νοσηλευόταν εξαιτίας του κορωνοϊού εκείνος προχώρησε σε επιχειρηματικές κινήσεις οι οποίες ζημίωσαν οικονομικά την εταιρεία! Την ίδια στιγμή, ο Σάμερ και ο Γουαέλ Χούρι, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στο Λονδίνο και είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις προκειμένου να αγοράσουν το ποσοστό των μετοχών του Ταουφίκ Χούρι και να τον «πετάξουν» έξω από την εταιρεία. Άπαντες γνωρίζουν ότι οι σχέσεις μεταξύ των αδελφών ήταν τεταμένες εδώ και καιρό και επιδεινώθηκαν μόλις ξέσπασε το «Καλογρίτσας-Gate».

  Εγγυητική

  Κατά πληροφορίες, για την υπόθεση Καλογρίτσα και τον τρόπο που θα έπρεπε να δοθούν τα 3.000.000 ευρώ οι υπεύθυνοι της CCC είχαν… τριχοτομηθεί! Όπως φαίνεται και από τα email, o Φουάντ Χούρι πρότεινε τα χρήματα να κατατεθούν σε μυστηριώδη λογαριασμό στην Κύπρο, και να τα παραλάβει τα χρήματα ο Καλογρίτσας από τον χειριστή του λογαριασμού ώστε να τα καταθέσει στην Τράπεζα Αττικής και να λάβει εγγυητική επιστολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Από την άλλη πλευρά, οι δύο αδελφοί, Γουάελ και Σάμερ Χούρι, υποστήριζαν ότι τα χρήματα πρέπει να κινηθούν μέσω του τραπεζικού συστήματος προκειμένου να είναι καλυμμένη η εταιρεία. Γι’ αυτό τον λόγο πρόκριναν τη λύση της σύναψης εικονικής σύμβασης με τον Καλογρίτσα για τη δήθεν υπεργολαβία του εμπορικού κέντρου στα Εμιράτα. Στον αντίποδα, ο Ταουφίκ Χούρι, επέμενε ότι τα χρήματα έπρεπε να δοθούν «χέρι με χέρι», προκειμένου να μην υπάρχουν ίχνη! Τελικά η μετοχική πλειοψηφία των Γουάελ και Σάμερ υπερνίκησε τους φόβους του Ταουφίκ που υποστήριζε ότι θα υπάρχει πρόβλημα εάν τα λεφτά δοθούν μέσω τραπεζών, κάτι που τελικά συνέβη!

  Χούρι

  Με αυτό το όπλο ο Ταουφίκ Χούρι προσπάθησε να αποκτήσει τον έλεγχο της CCC κάτι που δεν πέτυχε και πλέον κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ομίλου, καθώς τα αδέρφια του συνασπίσθηκαν. Η αγωγή 400.000.000 ευρώ και η μάχη για τις μετοχές Το επίμαχο email που έγραψε ο Φουάντ Χούρι και έχει ως αποδέκτη τον Χρήστο Καλογρίτσα. Στο μήνυμα επισημαίνεται πως ο Λευκός Οίκος (Μέγαρο Μαξίμου) και η White Porscha (Αλέξης Τσίπρας) «είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των φίλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

  Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Χούρι: Αίσθηση στον Αραβικό κόσμο και τις ΗΠΑ η αποκάλυψη της ΜΠΑΜ!

  Καλογρίτσας Gate: Deal για να θαφτεί η υπόθεση κατήγγειλε ο μάρτυρας-κλείδι

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας προήδρευσε ο Πρωθυπουργός

  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των προβλημάτων που έχουν...

  Φ. Γεννηματά: Συμπαραστεκόμαστε στους πολίτες – Είναι ώρα μάχης – Θα έρθει η ώρα των ευθυνών

  Τώρα είναι ώρα μάχης, αλλά θα έρθει και η ώρα απόδοσης των ευθυνών, επισημαίνει σε δήλωση της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά...

  ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Καταργούνται μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα- Αθήνα

  Λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στο σιδηροδρομικό τμήμα Αθήνα-Οινόη, τα δρομολόγια 52 και 884, αύριο 6 Αυγούστου, θα εκτελεστούν με λεωφορεία από Αθήνα έως Οινόη...

  Στην εντατική διασωληνωμένοι δύο εθελοντές πυροσβέστες

  Για δύο εθελοντές πυροσβέστες που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωση και η μεταφορά τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Για την πορεία της...

  Κρυονέρι: Πυροσβέστης τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς

  Πυροσβέστης, ο οποίος τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι, διακομίστηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ). Επίσης, με ελαφρά εγκαύματα έχουν διακομιστεί στο...