0:33 Σάββατο 13 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: «Ντροπή σου Αντόνιο Γκουτέρες!»

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: «Ντροπή σου Αντόνιο Γκουτέρες!»

Την οργισμένη αντίδραση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντόνιο Γκουτέρες σύμφωνα με την οποία η Λωρίδα της Γάζας μετατρέπεται σε «νεκροταφείο παιδιών».

“Σήμερα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε πως η προστασία των αμάχων θα πρέπει να είναι «πρωταρχικής σημασίας» στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, προειδοποιώντας ότι η Λωρίδα της Γάζας μετατρέπεται σε «νεκροταφείο παιδιών». «Οι χερσαίες επιχειρήσεις των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί πλήττουν αμάχους, νοσοκομεία, προσφυγικούς καταυλισμούς, τεμένη, εκκλησίες και εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων και καταφυγίων. Κανείς δεν είναι ασφαλής”, είπε ο Γκουτέρες μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Ταυτόχρονα, η Χαμάς και άλλοι μαχητές χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και συνεχίζουν να εκτοξεύουν ρουκέτες αδιακρίτως εναντίον του Ισραήλ», συνέχισε. Ο Γκουτέρες είπε ότι διαπράττονται σαφείς παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και έκανε ξανά έκκληση για μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Έλι Κοέν, που με μήνυμα του κατηγόρησε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. «Ντροπή σου Αντόνιο Γκουτέρες! Περισσότεροι από 30 ανήλικοι – ανάμεσά τους ένα μωρό 9 μηνών καθώς και νήπια και παιδιά που είδαν τους γονείς τους να δολοφονούνται εν ψυχρώ – κρατούνται παρά τη θέλησή τους στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς είναι το πρόβλημα στη Γάζα, όχι οι ενέργειες του Ισραήλ για την εξάλειψη αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης» .

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας