12:39 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Ιταλία: Σε «κατάσταση πολιορκίας» τα νοσοκομεία λόγω γρίπης και κορωνοϊού

Ιταλία: Σε «κατάσταση πολιορκίας» τα νοσοκομεία λόγω γρίπης και κορωνοϊού

Τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων της Ιταλίας είναι σε «κατάσταση πολιορκίας» εξαιτίας της πίεσης λόγω της γρίπης και του κορωνοϊού, σύμφωνα με γιατρούς της χώρας.

Οι Ιταλοί γιατροί επισημαίνουν ότι «τις τελευταίες εβδομάδες η χαώδης αυτή κατάσταση επιδεινώθηκε, με εκατοντάδες ασθενείς που βρίσκονται στα επείγοντα περιστατικά και περιμένουν να μπορέσουν να μεταφερθούν στους θαλάμους των νοσοκομείων ή και σε εντατικές μονάδες θεραπείας». Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι «η εμβολιαστική εκστρατεία κατά του κορωνοϊού ήταν απόλυτα ανεπαρκής» και ότι «ο κίνδυνος που σχετίζεται με τον ιό, αγνοήθηκε».

Σύμφωνα με τους αιματολόγους, τους καρδιολόγους και τους ογκολόγους της χώρας «και η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης χαρακτηρίσθηκε από βραδείς ρυθμούς, με ποσοστά σαφώς χαμηλότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια». Οι Ιταλοί γιατροί, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκφράζουν, τέλος, «όλη τους την ανησυχία για τη συγκεκριμένη κατάσταση λόγω παντελούς έλλειψης προγραμματισμού και οργάνωσης».

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, πάντως, εκτιμά ότι «τα ποσοστά των κρουσμάτων εποχικής γρίπης με επιπλοκές βρίσκονται κατά μέσο όρο στο ίδιο επίπεδο των προηγούμενων ετών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπ. Υγείας: Ισχυρές συστάσεις προστασίας έναντι του κορωνοϊού & για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού -Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

Επιστρέφουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους – Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας