More

  Καλογρίτσας-Χούρι: Η δικογραφία Κρέτσου και η διαδρομή των 3.000.000 ευρώ

  Ο Λευτέρης Κρέτσος, ο Καλογρίτσας και το White House! Τη στιγμή που η δικογραφία για τη μήνυση που κατέθεσε ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας αποκαλύπτοντας τη διαπλοκή που στήθηκε το 2016 προκειμένου να δημιουργηθεί το SYRIZA Channel, με τη συμμετοχή της οικογένειας Χούρι και της πρώην κυβέρνησης βρίσκεται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz οι δικαστικές Αρχές σκέφτονται να συσχετίσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση με τη δικογραφία που εκκρεμεί σε βάρος του πρώην γγ ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου αλλά και των μελών της Επιτροπής του διαγωνισμού-φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες.

  Πρόκειται για την υπόθεση την οποία και πάλι είχε αποκαλύψει η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” τον Ιούλιο του 2019, φέρνοντας στο φως το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου ο οποίος ζητούσε τη δίωξη του πρώην υφυπουργού, των μελών της Επιτροπής αλλά και του Ιωάννη Καλογρίτσα. Στην παραγγελία-καταπέλτη ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Κρέτσος και τα μέλη της επιτροπής έκαναν τα αδύνατα δυνατά «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη- Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».

  Που βρίσκεται η υπόθεση; 

  Όπως πληροφορείται το eReportaz μετά την παραγγελία του κ. Αθανασίου, ασκήθηκε στις 18 Απριλίου 2019 ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη. Στη συνέχεια διαβιβάσθηκε σε πταισματοδίκη όπου οι εμπλεκόμενοι μεταξύ των οποίων και ο κ. Κρέτσος κλήθηκαν να παράσχουν εξηγήσεις. Από τον πταισματοδίκη η δικογραφία επέστρεψε στην εισαγγελία στις 15 Ιουλίου 2019, ενώ στις 8 Οκτωβρίου 2019 χρεώθηκε σε αντεισαγγελέα Πρωτοδικών. Πέρασαν αρκετοί μήνες με τη δικογραφία να παραμένει στα εισαγγελικά γραφεία, ενώ στις 3 Ιουνίου 2020 η εισαγγελία τη διαβιβάζει εκ νέου σε πταισματοδίκη για συμπληρωματικές εξηγήσεις από όπου επέστρεψε και πάλι στα χέρια αντεισαγγελέα στις 10 Ιουνίου 2020.

  Πλέον οι δικαστικές Αρχές ενδέχεται να συσχετίσουν τη συγκεκριμένη δικογραφία με τη μήνυση που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας καθώς εκτιμάται ότι αποκαλύπτεται πλέον όλο το φάσμα της πολιτικό-μιντιακής διαπλοκής που στήθηκε το 2016 προκειμένου να λειτουργήσει ένας τηλεοπτικός σταθμός ο οποίος θα ελεγχόταν 100% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του πάντως ο κ. Κρέτσος δηλώνει ακόμη και σήμερα υπερήφανος για το συγκεκριμένο διαγωνισμό.

  Η διαδρομή των 3.000.000 ευρώ των Χούρι

  Η εφημερίδα “MΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” είχε αποκαλύψει πρώτη τον περασμένο Ιανουάριο τη σύμπραξη μεταξύ της οικογένειας Χούρι και του Χρήστους Καλογρίτσα υπό την καθοδήγηση του White House προκειμένου να κατορθώσει ο εργολάβος να καταθέσει έστω και εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή των 3.000.000 ευρώ προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό παρωδία όπου τελικά χρίσθηκε υπερθεματιστής. Γι αυτό το λόγο είχε άλλωστε ιδρύσει και μια εταιρεία την Ι. Καλογρίτσας ΑΕ η οποία τροφοδοτήθηκε μέσω δανείων της Τράπεζας Αττικής τα οποία λήφθηκαν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

  Όπως αποκάλυψε το eReportaz ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας (ο οποίος αποτελεί και τον μάρτυρα κλειδί) στην ένορκη κατάθεσή του στο δικαστήριο αποκάλυψε την εικονικότητα της σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ μιας εταιρείας των Χούρι και της Τοξότης Α.Ε. με σκοπό να φτάσουν τα λεφτά της εγγύησης στην Ελλάδα. Αυτό έγινε μέσω μιας εικονικής σύμβασης μεταξύ των δυο εταιρειών για έργο το οποίο υποτίθεται θα πραγματοποιύνταν στην πόλη Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

  Όπως αποκάλυψε η “ΜΠΑΜ” η μεταφορά του εμβάσματος έγινε στις 29 Αυγούστου 2016 λίγο προτού εκπνεύσει η διορία για την καταβολή της εγγύησης. Ο Καλογρίτσας μετέφερε τα χρήματα από τον Τοξότη, επικαλούμενος δάνειο, στην Καλογρίτσας Α.Ε. και στη συνέχεια τα έδωσε ως εγγύηση για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

  Προηγουμένως είχε απορριφθεί η λύση μεταφοράς εμβάσματος μέσω Κυπριακής εταιρείας την οποία είχε υποδείξει το White House καθώς κρίθηκε ως χρονοβόρα.

  Η συνέχεια γίνεται ακόμη πιο δραματική. Όπως αποκάλυψε στο δικαστήριο ο Κυριάκος Τόμπρας οι Χούρι έκαναν πίσω εξαιτίας του σάλου που προέκυψε λόγω της συμμετοχής Καλογρίτσα στο διαγωνισμό. Ο εργολάβος έμεινε εκτεθειμένος και με εντολή Μαξίμου ξεκίνησε τις επισκέψεις σε διάφορους καναλάρχες προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να κατορθώσει τελικά να εξασφαλίσει την καταβολή της πρώτης δόσης.

  Στις 19 Οκτωβρίου 2016 η Ι. Καλογρίτσας ΑΕ μετατράπηκε σε Doc Media A.E. η οποία εξέδωσε την εφημερίδα Documento. Ο Καλογρίτσας αποχώρησε από την εφημερίδα τον Φεβρουάριο του 2017, λόγω διαφωνίας με τον Κώστα Βαξεβάνη. Όπως λέγεται η διαφωνία είχε να κάνει με τα “χτυπήματα” της εφημερίδας στον Γιάννη Στουρνάρα και στη σύζυγο του νυν πωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των “ΝΕΩΝ” τη στιγμή της αποχώρησης η εταιρεία διέθετε 5 εκ. ευρώ: 2 από τα δάνεια της Αττικής που είχαν μείνει ως υπόλοιπο και τα 3.000.000 ευρώ που διεκδικούν σήμερα οι Χούρι.

  • Διαβάστε ακόμη πιο συγκλονιστικές αποκαλύψεις και νέα στοιχεία στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” της Κυριακής.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Χριστουγεννιάτικη συναυλία στη Νοτρ Νταμ στο Παρίσι

  Ο  αρχιεπίσκοπος της γαλλικής πρωτεύουσας  Μισέλ Οπετί, ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ναό της Νοτρ Νταμ, θα δοθεί  συναυλία...

  Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου μετά από κρούσμα κορωνοϊού στη Μητρόπολη

  Προληπτικά σε κατ' οίκον περιορισμό τίθεται ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη, καθώς συνεργάτης του Μητροπολίτη βρέθηκε...

  Κορωνοϊός: Θετικός ο πρωθυπουργός της Κροατίας

  Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Πλένκοβιτς βρισκόταν ήδη σε απομόνωση στο...

  Βουλή: Κατά πλειοψηφία επελέγησαν τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)

  Με 16 ψήφους «υπέρ», έναντι 7 «παρών» επιλέχθηκαν από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, τα τρία τακτικά και τα τρία αναπληρωματικά μέλη του...

  41 χρόνια από την κυκλοφορία του «The Wall» από τους Pink Floyd

  Στις 30 Nοεμβρίου 1979, oι Pink Floyd, το βρετανικό συγκρότημα που επηρεάσε την εξέλιξη της μουσικής όσο λίγα, κυκλοφόρησαν τον εμβληματικό τους δίσκο, «The...