21:07 Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
eReportaz

Live:

Καμμένος: Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα

Καμμένος: Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα

Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ, ο κ. Καμμένος μίλησε για πολλά και μεταξύ άλλων έκανε την εξής δήλωση: “Είμαι ένας από τους μεγαλύτερους, ηλικιακά, υπουργός Άμυνας στην Ευρώπη, και δεν ξέρω αν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα στο μέλλον, γι’ αυτό και θέλω να σας πω αυτά τα πράγματα.”
Στην ομιλία του ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την επιμονή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να μην συνεργάζεται με τη Ρωσία στον αγώνα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας: “Τα πλοία μας παίζουν το παιχνίδι κυνηγιού των ρωσικών υποβρυχίων. Και το πρόβλημα δεν υφίσταται μόνο στις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ. Εάν δεν συνεργαστούμε με τη Ρωσία για την τρομοκρατία, και εάν δεν ανταλλάξουμε πληροφορίες για την τρομοκρατία στο ακρωτήρι του Καυκάσου, είμαστε γυμνοί”.
Ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε και τους φόβους του για την αντιμετώπιση ενός τρομοκρατικού χτυπήματος στη Μεσόγειο. “Είμαστε έτοιμοι για μια τρομοκρατική κρίση, για ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα; Και τρομοκρατικό χτύπημα, δεν είναι μόνο μια επίθεση στο κέντρο μιας πόλης. Τρομοκρατική κρίση θα μπορούσε να είναι και ένα πολλαπλό, τρομοκρατικό χτύπημα σε τρία πλοία, στη μέση της Μεσογείου, που θα έφερνε την εμπλοκή διαφορετικών κρατών. Καράβι υπό σημαία Μάλτας, με επιβαίνοντες αμερικανικής υπηκοότητας και να εμπίπτει στην περιοχή ευθύνης της ελληνικής ακτοφυλακής. Είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε αυτό το είδος τρομοκρατικής επίθεσης; Η απάντηση είναι όχι“, υποστήριξε ο κ. Καμμένος.
Εξίσου αιχμηρός εμφανίστηκε και για το έλλειμμα συνεργασίας με τις μυστικές υπηρεσίες, αφήνοντας έτσι αιχμές και για την ΕΥΠ, χωρίς να την κατονομάσει.”Τι γίνεται στα Βαλκάνια; Είναι γνωστό σε όλους. Συζητούμε για συνεργασία, με νέα μέλη που θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μοιραζόμαστε πληροφορίες για το οργανωμένο έγκλημα; Ξέρουμε ή όχι ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις ενεργούν από κοινού με τις οργανωμένες εγκληματικές ομάδες; Και ζητούν από εμάς, από τις άλλες δυνάμεις να αντισταθούμε. Πώς; Δεν μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις Υπηρεσίες Πληροφοριών. Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών κλείνουν τους φακέλους και δίνουν πληροφορίες, εάν το αποφασίσουν, μόνο στους αρχηγούς των κρατών”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας