19:53 Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Καταρρέει το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”: Αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία γιατί δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι

Καταρρέει το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”: Αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία γιατί δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο σύμφωνα με τη ΕΡΤ, παραμένει χωρίς επαρκή αριθμό αναισθησιολόγων με αποτέλεσμα να αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και να ταλαιπωρούνται γονείς και παιδιά που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες το πρόβλημα έγινε πιο έντονο τον τελευταίο χρόνο καθώς οι οκτώ αναισθησιολόγοι που εργάζονται στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Αττικής δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Στο νοσοκομείο αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, ενώ τα προγραμματισμένα χειρουργεία μετατίθενται σε μεταγενέστερο χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι οργανικές θέσεις για αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” ήταν 17, ενώ πλέον έχουν μειωθεί σε 9 με τους υπάρχοντες γιατρούς του νοσοκομείου να αδυνατούν να καλύψουν όλα τα περιστατικά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ereportaz.grΡοή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας