More

  Κεραμέως για καταλήψεις στα σχολεία και χαμένες διδακτικές ώρες: Μαθήματα και τις αργίες και τα Σάββατα

  Με εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα να τελούν υπό κατάληψη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πριν από λίγο πως θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες. Μάλιστα η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

  Η δήλωση της Νίκης Κεραμέως για τις καταλήψεις και τα μαθήματα στα σχολεία

  Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων στα σχολεία θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

  Από αύριο, στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους, είπε η Νίκη Κεραμέως.

  Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

  Σχολεία: Σε πόσα έχουν εντοπιστεί κρούσματα – Πόσα τελούν υπό κατάληψη

  Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής έχει συμπαρασύρει και τη λειτουργία των σχολείων, με τη συντριπτική πλειοψηφία κρουσμάτων κορωνοϊού να εντοπίζονται σε μονάδες της περιοχής, είχε αναφέρει η Νίκη Κεραμέως.

  Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς από τα 123 σχολεία σε όλη τη χώρα στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα, τα 93 είναι στην Αττική. Η λίστα ανανεώνεται καθημερινά, με όλο και περισσότερα σχολεία να χάνουν διδακτικές ώρες.

  Η διαχείριση των κρουσμάτων μέχρι στιγμής δεν έχει προκαλέσει αρρυθμίες στη λειτουργία των σχολείων, με τις αποφάσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης που είναι αρμόδιοι, να αφορούν κυρίως στην αναστολή λειτουργίας τμημάτων. Από το σύνολο των σχολείων στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα, μόλις στα 10 έχει αναστείλει τη λειτουργία της ολόκληρη η σχολική μονάδα. Η αναστολή αφορά σε περίπου 10 ημέρες, με επανεξέταση της κατάστασης, δεδομένου και του επιδημιολογικού φορτίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.

  Ο “χάρτης” των κρουσμάτων στα σχολεία

  Ο “χάρτης” των κρουσμάτων στα σχολεία καλύπτει πλήθος περιοχών στην Αττική, ενώ τμήματα έχουν κλείσει μεταξύ άλλων στη Θεσσαλονίκη, στα Τρίκαλα, στην Κατερίνη και τις Σέρρες. Για τους μαθητές που βρίσκονται εκτός σχολικής τάξης για λίγες ημέρες, το σχολείο καλείται υποχρεωτικά να προχωρήσει σε συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όσο ισχύει η αναστολή λειτουργίας.

  Στο πεδίο των καταλήψεων, εκατοντάδες παραμένουν τα σχολεία που δεν λειτουργούν, με τις κινητοποιήσεις να συνεχίζονται. Στον Βόλο όπου 19 σχολεία έχουν καταληφθεί, με παρέμβαση του εισαγγελέα Ανηλίκων άρχισε διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Ασφάλεια της πόλης και θα ληφθούν καταθέσεις από τους διευθυντές των υπό κατάληψη σχολείων και από τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”. Αντίστοιχες ενέργειες έχουν γίνει και για σχολεία σε άλλες περιοχές όπως στην Ηλεία, στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Λαζανάς: Για τα φαινόμενα στα σχολεία και στις πλατείες ευθύνονται (και) τα αντιφατικά μηνύματα που στέλνουμε από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων

  Συλλαλητήριο στην Αθήνα από τη μαθητική κοινότητα -Καταλήψεις και κλειστά σχολεία

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Κρούσματα: 295 η Αττική, 291 η Θεσσαλονίκη, 73 η Ροδόπη & 47 η Λάρισα

  Σήμερα, 27/10/2020, δηλώθηκαν επιπλέον, 1.259 κρούσματα. Από τα 1.193 εγχώρια κρούσματα, τα 112 συνδέονται με γνωστές συρροές (οι 51 προέρχονται από το ΚΥΤ Χίου). Αναλυτικότερα: –...

  Συναγερμός στο Παρίσι από πληροφορίες για βόμβα στην αψίδα του Θριάμβου

  Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι μετά από πληροφορίες για βόμβα στην Αψίδα του Θριάμβου. Σύμφωνα με Γάλλο δημοσιογράφο, πεζοί εντόπισαν μία τσάντα με πυρομαχικά και σφαίρες...

  Live τώρα η εκπομπή “ΡΕΠΟΡΤΑΖ” με τον Π. Κουσουλό στα Παραπολιτικά 90,1

  Ο Πέτρος Κουσουλός μαζί με τα Παραπολιτικά 90,1 ξεκίνησαν τις υψηλές ραδιοφωνικές πτήσεις. Ρεπορτάζ, συνδέσεις, συνεντεύξεις, παρασκήνιο καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή στις...

  Ν. Χαρδαλιάς: Στο «κόκκινο» επίπεδο Γιάννενα και Σέρρες

  Η πανδημία είναι σε έξαρση με βασικό της επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή, τόνισε ο...

  Αναβάλλεται το J2US λόγω κρούσματος κορωνοϊού!

  Με μια φωτογραφία που κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Νίκος Κοκλώνης ανακοίνωσε πως το J2US του Σαββάτου αναβάλλεται. Όπως αποκάλυψε ,βρέθηκε θετικό...