13:54 Κυριακή 29 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Κεραμέως για καταλήψεις στα σχολεία και χαμένες διδακτικές ώρες: Μαθήματα και τις αργίες και τα Σάββατα

Κεραμέως για καταλήψεις στα σχολεία και χαμένες διδακτικές ώρες: Μαθήματα και τις αργίες και τα Σάββατα

Με εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα να τελούν υπό κατάληψη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πριν από λίγο πως θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες. Μάλιστα η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

Η δήλωση της Νίκης Κεραμέως για τις καταλήψεις και τα μαθήματα στα σχολεία

Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων στα σχολεία θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Από αύριο, στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους, είπε η Νίκη Κεραμέως.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Σχολεία: Σε πόσα έχουν εντοπιστεί κρούσματα – Πόσα τελούν υπό κατάληψη

Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής έχει συμπαρασύρει και τη λειτουργία των σχολείων, με τη συντριπτική πλειοψηφία κρουσμάτων κορωνοϊού να εντοπίζονται σε μονάδες της περιοχής, είχε αναφέρει η Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς από τα 123 σχολεία σε όλη τη χώρα στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα, τα 93 είναι στην Αττική. Η λίστα ανανεώνεται καθημερινά, με όλο και περισσότερα σχολεία να χάνουν διδακτικές ώρες.

Η διαχείριση των κρουσμάτων μέχρι στιγμής δεν έχει προκαλέσει αρρυθμίες στη λειτουργία των σχολείων, με τις αποφάσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης που είναι αρμόδιοι, να αφορούν κυρίως στην αναστολή λειτουργίας τμημάτων. Από το σύνολο των σχολείων στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα, μόλις στα 10 έχει αναστείλει τη λειτουργία της ολόκληρη η σχολική μονάδα. Η αναστολή αφορά σε περίπου 10 ημέρες, με επανεξέταση της κατάστασης, δεδομένου και του επιδημιολογικού φορτίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.

Ο “χάρτης” των κρουσμάτων στα σχολεία

Ο “χάρτης” των κρουσμάτων στα σχολεία καλύπτει πλήθος περιοχών στην Αττική, ενώ τμήματα έχουν κλείσει μεταξύ άλλων στη Θεσσαλονίκη, στα Τρίκαλα, στην Κατερίνη και τις Σέρρες. Για τους μαθητές που βρίσκονται εκτός σχολικής τάξης για λίγες ημέρες, το σχολείο καλείται υποχρεωτικά να προχωρήσει σε συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όσο ισχύει η αναστολή λειτουργίας.

Στο πεδίο των καταλήψεων, εκατοντάδες παραμένουν τα σχολεία που δεν λειτουργούν, με τις κινητοποιήσεις να συνεχίζονται. Στον Βόλο όπου 19 σχολεία έχουν καταληφθεί, με παρέμβαση του εισαγγελέα Ανηλίκων άρχισε διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Ασφάλεια της πόλης και θα ληφθούν καταθέσεις από τους διευθυντές των υπό κατάληψη σχολείων και από τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”. Αντίστοιχες ενέργειες έχουν γίνει και για σχολεία σε άλλες περιοχές όπως στην Ηλεία, στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαζανάς: Για τα φαινόμενα στα σχολεία και στις πλατείες ευθύνονται (και) τα αντιφατικά μηνύματα που στέλνουμε από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Συλλαλητήριο στην Αθήνα από τη μαθητική κοινότητα -Καταλήψεις και κλειστά σχολεία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας