0:10 Τρίτη 28 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Κύπρος: Αναστέλλει την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου από Σύρους

Κύπρος: Αναστέλλει την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου από Σύρους

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σύμφωνα με τον Κύπριο ΥΠΕΣ, λόγω της μαζικής άφιξης Σύρων που αιτούνται πολιτικό άσυλο το τελευταίο διάστημα και εν αναμονή των εξελίξεων για το ζήτημα της επαναξιολόγησης του καθεστώτος της Συρίας και του καθορισμού ασφαλών περιοχών, η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε την αναστολή της εξέτασης αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων συριακής καταγωγής.

Η απόφαση λήφθηκε υπό το φως και των εξελίξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Αποφασίστηκε, επίσης, η άμεση ανάκληση του καθεστώτος συμπληρωματικής προστασίας ή η απόρριψη αιτήσεων από πρόσωπα, τα οποία έχουν αποδεδειγμένα ταξιδέψει πίσω σε περιοχές της Συρίας τους τελευταίους 12 μήνες μέσω κατεχομένων. Τα πρόσωπα αυτά θα παύουν να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε δικαίωμα απορρέει από το καθεστώς προσωρινής προστασίας και θα γίνουν ενέργειες για την επαναπατρισμό τους είτε με εθελούσια επιστροφή είτε μέσω υποχρεωτικής απέλασης όταν και εφόσον αυτό καταστεί δυνατό.

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και θα λαμβάνονται αποφάσεις στη βάση του σχεδιασμού, αναλόγως των εξελίξεων. Η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο και οι ενέργειές μας στόχο έχουν την αντιμετώπιση δυνητικών κινδύνων» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κύπρος: «Δεχόμαστε επίθεση με σαπιοκάραβα» – 263 νέες αφίξεις μεταναστών

Κύπρος: Αναχώρησε από το λιμάνι της Λάρνακας το δεύτερο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας