18:33 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Λεηλάτησαν εκκλησία 400 ετών στην Κορυτσά

Λεηλάτησαν εκκλησία 400 ετών στην Κορυτσά

Άγνωστοι λεηλάτησαν εκκλησία 400 χρόνων στη Μοσχόπολη Κορυτσάς. Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου άγνωστοι πριόνισαν τα κάγκελα της εξωτερικής πόρτας και κατόρθωσαν να αφαιρέσουν σημαντικό μέρος του τέμπλου και των εικόνων, ενώ φεύγοντας πήραν και το χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με τις αρχές, είναι η τέταρτη φορά που η συγκεκριμένη εκκλησία γίνεται στόχος κακοποιών, οι οποίοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και σε διάφορα άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου περιλαμβάνεται στον κατάλογο των πολιτιστικών μνημείων «πρώτης κατηγορίας» και η τελευταία αναστήλωσή της, με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε το 2008.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΕΑΔ, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι περιπτώσεις κλοπής σε εκκλησίες και άλλα θρησκευτικά κτήρια επαναλαμβάνονται πολύ συχνά, βεβηλώνοντας και θέτοντας σε κίνδυνο εξαφάνισης τις αναντικατάστατες αυτές αξίες της εθνικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς».

Το ΚΕΑΔ ζήτησε αλληλεγγύη από τους πολίτες απέναντι σε αυτές τις πράξεις βίας και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να εξιχνιάσουν, το συντομότερο δυνατόν, όλα αυτά τα περιστατικά, οδηγώντας τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας