15:44 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στη Λεμεσό – Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στη Λεμεσό – Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και ξέσπασε στην επαρχία Λεμεσού στις περιοχές των κοινοτήτων Άγιος Θεράπων και Λόφου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11.30 το βράδυ του Σαββάτου ενώ το έργο κατάσβεσης της δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται λόγω της πυρκαγιάς στους κατοίκους που μετακινούνται στις περιοχές των κοινοτήτων Άγιος Θεράπων και Λόφου.

Οι δρόμοι Άλασσας – Αγίου Θεράπων και Πλατρών – Λόφου είναι κλειστοί για τους διερχόμενους οδηγούς, λόγω της πυρκαγιάς και των προσπαθειών που καταβάλλονται για  να σβήσει η φωτιά.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται αυτή την στιγμή συνολικά 12 επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα από πόλη και επαρχία Λεμεσού, από ΕΜΑΚ και επαρχία Πάφου.

Επίσης συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης άλλα 5 επανδρωμένα οχήματα από άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Τμήμα Δασών. Επαρχιακή Διοίκηση, Πολιτική άμυνα και Ταμείο Θήρας).

Χρησιμοποιούνται για την πυρόσβεση και 5 εναέρια μέσα ( 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο της ΜΑΕΠ, 1 των Βρετανικών Βάσεων και 1 αεροσκάφος του τμήματος Δασών). Η πυρκαγιά κατακαίει ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Πηγή: Philenews.com

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας