0:08 Σάββατο 20 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Μακρόν: Σκοτώθηκε ο ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Μεγάλη Σαχάρα

Μακρόν: Σκοτώθηκε ο ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Μεγάλη Σαχάρα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε χθες ότι γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν τον Άντναν Αμπού Ουάλιντ αλ Σαχράουι, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Μεγάλη Σαχάρα.

“Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική επιτυχία στην μάχη μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Σαχέλ”, τόνισε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με το Παρίσι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, θεωρείται υπεύθυνος για τις περισσότερες επιθέσεις στο Μάλι, τον Νίγηρα και τη Μπουρκίνα Φάσο.

Ο Άντναν Αμπού Ουάλιντ αλ Σαχράουι είχε στοχοποιήσει Αμερικανούς στρατιώτες σε μια θανατηφόρα επίθεση τον Οκτώβριο του 2017 , κατά την οποία τέσσερις στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και τέσσερις Νιγηριανοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα στο νοτιοδυτικό Νίγηρα.

Στα τέλη του 2019, το Ισλαμικό Κράτος στην Μεγάλη Σαχάρα είχε πραγματοποιήσει μια σειρά επιθέσεων μεγάλης κλίμακας κατά στρατιωτικών βάσεων στο Μάλι και τον Νίγηρα.

Στις 9 Αυγούστου 2020, στο Νίγηρα, ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης διέταξε προσωπικά τη δολοφονία έξι Γάλλων εργαζομένων βοήθειας και του Νιγηριανού οδηγού και οδηγού τους, αναφέρει το Ελιζέ

Διαβάστε ακόμα

Μακρόν για συνάντηση με Ερντογάν:”Συμφωνήσαμε να εργαστούμε για την αποχώρηση των ξένων μισθοφόρων από την Λιβύη”

Ν. Δένδιας από Ρώμη: Το «Ισλαμικό κράτος» συνεχίζει να διατηρεί δίκτυα χρηματοδότησης σε χώρες της περιοχής

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας