7:50 Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

ΜΕΤΡΟ: Τέλος στην ενιαία διαδρομή Αγία Μαρίνα - Αεροδρόμιο για εξοικονόμηση συρμών

ΜΕΤΡΟ: Τέλος στην ενιαία διαδρομή Αγία Μαρίνα - Αεροδρόμιο για εξοικονόμηση συρμών

Θα σταματήσουν να βλέπουν την ειδοποίηση για συρμούς προς το αεροδρόμιο οι επιβάτες του μετρό στο τμήμα της γραμμής Αγία Μαρίνα – Χαλάνδρι από 1η Νοεμβρίου καθώς πλέον όλα τα δρομολόγια θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και από εκεί θα γίνεται μετεπιβίβαση σε συρμούς για το αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΣΤΑΣΥ αναφέρει: Σας γνωρίζουμε ότι από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 οι συρμοί του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα ξεκινούν (κάθε 00:25 και 00:55 της ώρας) αποκλειστικά και μόνον από το σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

Ομοίως οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:00 και 00:30 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

Ως εκ τούτου οι επιβάτες με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα πρέπει να κατευθύνονται στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας», όπου και θα μετεπιβιβάζονται στους αεροδρομιακούς συρμούς Μετρό.

Παράλληλα οι επιβάτες του Μετρό που προέρχονται από το αεροδρόμιο ή από κάποιο ενδιάμεσο σταθμό της γραμμής του προαστιακού, θα μετεπιβιβάζονται το σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» σε άλλον συρμό του Μετρό για τη μετάβασή τους στο υπόλοιπο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ.

Οι λόγοι των αλλαγών

Η εταιρεία προχωρά σε αυτή την κίνηση ώστε να εξοικονομηθούν συρμοί οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στο κεντρικό τμήμα του δικτύου. Παράλληλα από την κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα υπάρξει και εξοικονόμηση ενέργειας.

Συγκεκριμένα στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο θα χρησιμοποιούνται δύο συρμοί συν ένας εφεδρικός που θα βρίσκεται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και έτσι εκτιμάται ότι θα πυκνώσουν τα δρομολόγια στο υπόλοιποι τμήμα της γραμμής. Υπενθυμίζεται ότι συνδυαστικά με τον Προαστικό από προς το αεροδρόμιο από την Δουκίσσης Πλακεντίας υπάρχει σύνδεση περίπου κάθε τέταρτο της ώρας.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας