23:12 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μήνυση βουλευτών για τα επεισόδια στην ΕΡΤ

Μήνυση βουλευτών για τα επεισόδια στην ΕΡΤ

Μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ το περασμένο Σάββατο, κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Στρατούλης και Βασίλης Χατζηλάμπρου, καθώς και η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή.

Στη μήνυση, την οποία υπέβαλλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αναφέρονται αναλυτικά στα όσα έχουν σημειωθεί για το κλείσιμο της ΕΡΤ τους τελευταίους μήνες αλλά και κατά τα τελευταία επειδόσια της περασμένη εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, για το περιστατικό του Σαββάτου, η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλει τη συμπίεσή της από αστυνομικές δυνάμεις στην κλειστή πύλη εισόδου του Ραδιομεγάρου, επισημαίνοντας:

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]“επί ένα 4ωρο ζητούσα την παρέμβαση Εισαγγελέα και προσπαθούσα να αποτρέψω μεθοδευόμενες αλλά και διαπραττόμενες έκνομες ενέργειες εκ μέρους αστυνομικών και μη, σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, οι οποίες διώκονται αυτεπαγγέλτως. [/quote_text]

Ζητούσα, δηλαδή, το αυτονόητο σε μια ευνομούμενη Πολιτεία”.

16681616_PHASMA_9112013ERT17.limghandler

Επίσης, καταγράφεται μεταξύ άλλων: “Σε μία ευνομούμενη Πολιτεία, σε μια Δημοκρατία, δεν νοείται να υπάρχουν μαύρες τρύπες της νομιμότητας, όπου οι αστυνομικές αρχές, υπό κυβερνητικές εντολές, δρούν εκτός συνταγματικού πλαισίου, διεκδικώντας να προίστανται του αυθεντικού εκπροσώπου της λαικής βούλησης και εντολής, δηλαδή των μελών του Κοινοβουλίου. Δεν νοείται, επίσης, για δημοσιοποιημένες, καταγεγραμμένες και καταγγελθείσες αυθαιρεσίες και παρανομίες, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια περιουσία, ζημιώνουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον και απειλούν την ίδια τη Δημοκρατία, η Εισαγγελική Αρχή να εμφανίζεται εφεκτική, αρνούμενη να παρέμβει ακόμη και μετά από δημόσιες και επίσημες εκκλήσεις βουλευτών του Κοινοβουλίου”.

Αναφορικά με την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ, γίνεται λόγος για “άκυρη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δεν υπογράφηκε καν από το Υπουργικό Συμβούλιο αλλά από μεμονωμένα μέλη του”, καθώς και για θέμα “μείζονος σημασίας για τη δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης στη χώρα μας. Δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο ωμής λογοκρισίας σε Ευρωπαική χώρα και σε καιρό δημοκρατίας”.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας