1:29 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Θέλεις να...βγάλεις τα απωθημένα σου σε μια κατσαρίδα; Να η λύση!

Θέλεις να...βγάλεις τα απωθημένα σου σε μια κατσαρίδα; Να η λύση!

Σίγουρα όλοι έχουν περάσει μια δύσκολη στιγμή με αυτό το -αντιπαθητικό είναι η αλήθεια- έντομο! Ακόμα και αν δεν έχει κάποιος θέμα μαζί του, σίγουρα το θεωρεί σιχαμερό!

Να όμως που βρέθηκε ο τρόπος να κάνουμε τα έντομα αυτά ό,τι θέλουμε!

Μια «έξυπνη» εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα της νέας γενιάς έχει τη (διαβολική) δυνατότητα να ελέγχει τις … κινήσεις μιας κατσαρίδας. Οι προγραμματιστές, που επιτρέπουν κάτι τέτοιο, δέχονται σωρεία κατηγοριών για σκληρότητα απέναντι στα ζώα-ακόμα και αν πρόκειται για μια αντιπαθητική κατσαρίδα, αναφέρει άρθρο τoυ Independent.

Οι πολέμιοι των συγκεκριμένων applications λένε ότι αυτά απλά ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι τα ζώα είναι «απλά μηχανές ή εργαλεία», αλλά ο δημιουργός του RoboRoach, υπερασπίζεται την κατασκευή του με σθένος. Η εταιρεία Backyard Brains με έδρα το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, διαθέτει προς πώληση τη συσκευή προς 99 δολάρια, η οποία έχει σχεδιαστεί προκειμένου τα παιδιά να δείξουν ενδιαφέρον για τις νευροεπιστήμες.

Το RoboRoach ηλεκτροδοτεί τα νεύρα στις κεραίες του εντόμου, μετατρέποντας το (δύστυχο) ζώο ανίκανο να αντιδράσει σε οποιαδήποτε δική του αίσθηση και γίνεται υποχείριο στα χέρια του «κατακτητή» του.

Χρησιμοποιώντας δηλαδή τη συγκεκριμένη εφαρμογή, η κατσαρίδα μετατρέπεται σε ένα είδος ρομπότ με έξι πόδια, που υπακούει στις εντολές του εκάστοτε χρήστη.

Αυτό που ωστόσο έχει αναστατώσει τους επιστήμονες είναι η διαδικασία που απαιτείται για την εμφύτευση της συσκευής στο έντομο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Backyard Brains, η κατσαρίδα πρέπει πρώτα να τοποθετηθεί σε παγωμένο νερό, προκειμένου να πέσει σε «νάρκωση» και τότε με ένα είδους συνδετήρα τοποθετείτε στη ράχη του ζώου..

Όσοι τις..λατρεύετε, ορμήξτε!!

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας