3:28 Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Μητσοτάκης από τη Λαχαναγορά Ρέντη: Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου

Μητσοτάκης από τη Λαχαναγορά Ρέντη: Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου

Με παραγωγούς και χονδρέμπορους που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας, συναντήθηκε και συνομίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, βρέθηκαν οι προκλήσεις που έχουν προκαλέσει στην αγορά η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (δεδομένου ότι Ρωσία και Ουκρανία είναι δύο από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς τροφίμων και ζωοτροφών) και τα κύματα κακοκαιρίας που έπληξαν πολλές καλλιέργειες. Βασικό θέμα, ήταν, εξάλλου, και οι ανατιμήσεις στην αγορά και οι επιπτώσεις στους καταναλωτές.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Κεντρική Λαχαναγορά, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, σήμερα το πρωί. Οι παράγοντες της Λαχαναγοράς σημείωσαν ότι προσδοκούν πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα τους επόμενους μήνες, καθώς αναμένουν μία πολύ καλή τουριστική περίοδο και οι έμποροι στου Ρέντη είναι κύριοι τροφοδότες του κλάδου της εστίασης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την ελληνική παραγωγή και τη συνεισφορά της στην αγορά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι έμποροι του απάντησαν ότι σχεδόν το 70% των αγαθών τους είναι εγχώριας παραγωγής, ενώ σημείωσαν πως πολλά ελληνικά προϊόντα είναι αναγνωρίσιμα στο εξωτερικό χάρη στην ποιότητά τους.

Διαβεβαιώσεις των εμπόρων ότι δεν υπάρχει ζήτημα επάρκειας στα οπωροκηπευτικά είδη

Πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων αναφέρουν ότι οι έμποροι και παραγωγοί διαβεβαίωσαν τον πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχει -μέχρι σήμερα- ζήτημα επάρκειας στα οπωροκηπευτικά είδη. «Η αγορά, με συντονισμένες ενέργειες των επιχειρήσεων, έχει εξασφαλίσει την επάρκεια», ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Απόστολος Αποστολάκος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το κράτος έχει λάβει μέτρα για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, ο οποίος θα ευνοηθεί επίσης από την επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο το 2022, την επιδότηση 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τη μετάταξη των ζωοτροφών και των λιπασμάτων στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή στο 6%.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ψηφιακή αναβάθμιση της υποδομής της Λαχαναγοράς, η οποία περιλαμβάνει, πλέον, εφαρμογή που επιτρέπει την καλύτερη και ταχύτερη λήψη παραγγελιών.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας