23:17 Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Η Χαμάς κρατούσε ομήρους στο Νοσοκομείο Αλ Σίφα

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Η Χαμάς κρατούσε ομήρους στο Νοσοκομείο Αλ Σίφα

Οι υπηρεσίες κατασκοπείας των ΗΠΑ εκτιμούν ότι η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και μια άλλη παλαιστινιακή οργάνωση που πολεμά το Ισραήλ χρησιμοποίησαν το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας ως διοικητήριο και για να κρατήσουν ομήρους, αλλά εκκένωσαν σε μεγάλο βαθμό το συγκρότημα ημέρες πριν εισέλθουν τα ισραηλινά στρατεύματα, λέει ένας Αμερικανός αξιωματούχος, επικαλούμενος αποχαρακτηρισμένες αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το συγκρότημα χρησιμοποιήθηκε τόσο από τη Χαμάς όσο και από την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ για τη διοίκηση των δυνάμεων που πολεμούν εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν έχουν αποκαλύψει τα στοιχεία στα οποία στήριξαν την αξιολόγησή τους. Ο αξιωματούχος λέει ότι οι ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η Χαμάς χρησιμοποίησε το νοσοκομειακό συγκρότημα και τις τοποθεσίες κάτω από αυτό για να εκτελέσει δραστηριότητες διοίκησης και ελέγχου, να αποθηκεύσει μερικά όπλα και να κρατήσει μερικούς ομήρους, αναφέρει ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έλαβαν πληροφορίες ότι οι μαχητές της Χαμάς είχαν εκκενώσει σε μεγάλο βαθμό το συγκρότημα ημέρες πριν από την επιχείρηση του Ισραήλ και κατέστρεψαν έγγραφα και ηλεκτρονικά είδη καθώς έφευγαν, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο.

Η αξιολόγηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρθηκε πρώτα από τους New York Times. Μια απόρρητη εκδοχή της αξιολόγησης εστάλη στους νομοθέτες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι ο διευθυντής του νοσοκομείου αλ Σίφα κρατείται για ανάκριση

Γάζα: Τελεσίγραφο «μίας ώρας» από το Ισραήλ για εκκένωση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. «Πανικός και φόβος» σε γιατρούς και ασθενείς

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας