3:44 Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Νέα «φουρνιά» γενόσημων στην αγορά

Νέα «φουρνιά» γενόσημων στην αγορά

Στην αγορά βγαίνουν από σήμερα 384 νέα γενόσημα φάρμακα, για τα οποία είχαν κατατεθεί αιτήσεις για τιμολόγηση και εγκρίθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση.

Έγκριση για τιμολόγηση έχουν πάρει συνολικά γύρω στα 1000 φάρμακα, τα οποία θα ακολουθήσουν σύντομα. Από την άλλη πλευρά υπάρχει πρόβλημα με δεκάδες άλλα φάρμακα τα οποία βρίσκονται σε αναμονή, ακθώς δεν έχει αποφασιστεί ακόμη από το υπουργείο Υγείας η τιμή με την οποία θα πρέπει να κυκλοφορήσουν.

Το θέμα που προβληματίζει το υπουργείο και υποστηρίζεται από την τρόικα είναι η λεγόμενη δυναμική τιμολόγηση των γενόσημων φαρμάκων βάση της οποίας τα νέα σκευάσματα παίρνουν τιμή μειούμενη κατά 10% κλιμακωτά ανάλογα με το πότε παίρνουν τιμή.

Το ζήτημα αυτό αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς τα σκευάσματα που θα βγαίνουν στην αγορά θα έχουν χαμηλή τιμή, με αυτά που θα κυκλοφορήσουν ύστατα να είναι σχδόν τζάμπα. Αυτό αποτελεί ενα σοβαρό θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με δεδομένο μάλιστα πως η τρόικα στηρίζει τη δυναμική τιμολόγηση.Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας