21:14 Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης νιώθει ότι βρήκε πραγματική αντιπολίτευση»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης νιώθει ότι βρήκε πραγματική αντιπολίτευση»

Στο Ρέθυμνο περιόδευσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας σε φίλους και στελέχη του Κινήματος, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η παράταξή μας επιστρέφει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο. Θέλω κι εδώ από το Ρέθυμνο, να καλέσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, να αγκαλιάσουν τη νέα μας προσπάθεια. Το πολιτικό χρώμα που ταιριάζει στο νησί μας, είναι το πράσινο και φιλοδοξούμε να ξανακάνουμε πράσινη την Κρήτη. Το πράσινο της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της προοπτικής. Το πράσινο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας.

Καταλαβαίνω ότι ο κ. Μητσοτάκης νιώθει ότι βρήκε πραγματική αντιπολίτευση. Διότι, δεν μπορώ αλλιώς να εξηγήσω γιατί επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ και διαστρεβλώνει όλες μας τις πολιτικές επιλογές, που πραγματικά δημιουργούν καλύτερες φορολογικές συνθήκες για τον ελληνικό λαό. Εμείς τι προτείνουμε; Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Ο κ. Μητσοτάκης δεν το έκανε. Μείωση του φόρου στις οικογένειες με παιδιά, για να δώσουμε κίνητρα να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό μας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν το έκανε. Εμείς τι λέμε; Μείωση των φόρων μέσω της μείωσης των εισφορών στην μισθωτή εργασία, για να έχουμε λιγότερη μαύρη εργασία και καλύτερους μισθούς για τα ελληνόπουλα, για να μείνουν στην πατρίδα. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι αυτό είναι κάτι λάθος. Και μας ψέγει γιατί; Γιατί λέμε ότι είναι αδιανόητο να δίνεις φοροαπαλλαγές για το 0,2% του ελληνικού πληθυσμού, που έχει εκατομμύρια ευρώ και όχι να δίνεις προοπτική σε εκατομμύρια Έλληνες. Αυτή είναι αξιακή μας διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη.

Στήριξαν τις ανισότητες. 50 δισεκατομμύρια παραπάνω χρέος έχει η Ελλάδα. Τρίτα από το τέλος σε αγοραστική δύναμη είναι τα νοικοκυριά της χώρας. Τα 2/3 των εσόδων είναι έμμεσοι φόροι, -ΦΠΑ και ειδικός φόρος κατανάλωσης- , που πλήττουν κυρίως τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους Έλληνες. Το εμπορικό έλλειμμα είναι το μεγαλύτερο μετά το 2010.

Άρα, γιατί ο ελληνικός λαός ψήφισε τον κ. Μητσοτάκη; Γιατί πολύ απλά, δεν υπήρχε σοβαρή αντιπολίτευση. Και η σοβαρή αντιπολίτευση είναι εδώ, με το ΠΑΣΟΚ ενωμένο, δυνατό, ως πραγματικό αντίπαλο της συντήρησης της Νέας Δημοκρατίας και ενός συστήματος εξουσίας, που δημιουργεί συνθήκες μιντιακού ολοκληρωτισμού. Όσο κι αν το σύστημα της ΝΔ και όσων το υπερασπίζονται τυφλά, θέλουν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας. Εμείς μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη και φορολογική δικαιοσύνη.

Για τους συνταξιούχους, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και ανατροπή των αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου που αφορά τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

1,2 δισεκ. για τους μισθούς του δημοσίου τομέα, ώστε να φτάσουν στο επίπεδο του πληθωρισμού και να μη φτωχοποιούνται.

7% είναι η μείωση των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα, όσο κι αν λέει άλλα η Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό επίσημο στοιχείο του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Και βέβαια ανταγωνιστική οικονομία. Όχι μόνο επενδύσεις σε real estate, όχι εξαγορά των κόκκινων δανείων από τα funds για να αφελληνίσουμε την ελληνική οικονομία. Να αγοράζουν δηλαδή φτηνά την αγροτική γη μέσω των κόκκινων δανείων ή ξένα funds να αγοράζουν χιλιάδες σπίτια στα μεγάλα αστικά κέντρα για βραχυχρόνια μίσθωση.

Εμείς θέλουμε την ανάπτυξη, τη συνέργεια του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης με τον τουρισμό, σύγχρονες επενδύσεις που θα ανοίξουν καλές θέσεις εργασίας, θα πολλαπλασιάσουν τις εξαγωγές και έτσι θα έχουμε προοπτική και μέλλον. Αυτό είναι το μέλλον της πατρίδας. Η εξωστρέφεια, η ανταγωνιστικότητα, οι ισχυρές εξαγωγές. Και όχι μία χώρα που θα ξεπουληθεί για να υπάρχει πλασματική ανάπτυξη του real estate εις βάρος του ελληνικού λαού. Δεν θα αφήσουμε να γίνουμε ξένοι στα νησιά μας, δεν θα αφήσουμε να αγοράσουν τα funds εκατομμύρια περιουσίες από τους φτωχότερους κτηνοτρόφους και αγρότες.

Το ΠΑΣΟΚ, το πατριωτικό κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, επανέρχεται δυναμικά με τη δύναμη όλων σας. Σας ζητώ να αγωνιστούμε τρεις εβδομάδες για να ξανακάνουμε πράσινη την Κρήτη των αγώνων, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η Κρήτη που αγάπησε το ΠΑΣΟΚ. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να γίνει κάστρο του ΠΑΣΟΚ, το κάστρο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ακούω να υποστηρίζουν συχνά οι κ.κ. της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα εκπροσωπούν τη Δημοκρατική Παράταξη. Πολλές φορές ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορές στη Δημοκρατική Παράταξη και τον Ανδρέα Παπανδρέου και ο κ. Μητσοτάκης έδωσε προχθές μία συνέντευξη δηλώνοντας ότι είναι η προοδευτική, δημοκρατική παράταξη.

Δεν κατέχω τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά έχουμε συντριπτικές αξιακές διαφορές. Δεν θα μπορούσα ποτέ, τρεις μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, να καλέσω τους δήθεν «παραστρατημένους» χρυσαυγίτες να ψηφίσουν ένα κόμμα της Αριστεράς. Αυτό δεν είναι Δημοκρατική Παράταξη.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι είναι οι πολιτικοί απόγονοι του Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά έχουν στο κόμμα τους τον Γεωργιάδη, τον Βορίδη, τον Πλεύρη, τον Καρατζαφέρη και προχθές δήλωσε στήριξη στη Νέα Δημοκρατία ένα άλλο πουλέν της ακροδεξιάς, ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Αυτό δεν είναι Δημοκρατική Παράταξη. Αυτό είναι η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να ενισχυθεί με κάθε τρόπο.

Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μας; Εμείς έχουμε ιδέες, αρχές και αξίες. Δεν κάνουμε τα πάντα για την καρέκλα. Δεν τα εργαλειοποιούμε όλα προς όφελος της εξουσίας. Σε αυτή τη νέα πορεία δεν θα απογοητεύσουμε ξανά καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα, που στήριξε το ΠΑΣΟΚ.

Καλή δύναμη και καλό αγώνα για να ξανακάνουμε πράσινο το νησί μας. Πράσινο, καταπράσινο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Μονόδρομος η αυτοδυναμία

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Στη Ροδόπη υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας