18:39 Σάββατο 13 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Νοσοκομεία: Ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία

Νοσοκομεία: Ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία

«Στο εξής, χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν από μήνες έως χρόνια να χειρουργηθούν, θα μπορούν να βρουν διέξοδο στα απογευματινά χειρουργεία με κόστος πολύ χαμηλότερο από μια ιδιωτική κλινική. Πιστεύω πολύ σε αυτό το μέτρο και θεωρώ ότι θα “αγκαλιαστεί” αμέσως και από το προσωπικό των νοσοκομείων και από τους ασθενείς», δήλωσε ο ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς υπεγράφη σήμερα η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Με την υπογραφή της ΚΥΑ, ξεκινά άμεσα η εφαρμογή του μέτρου. Στα απογευματινά χειρουργεία, θα γίνονται επεμβάσεις πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ και με κόστος που θα καθορίζεται ανάλογα με την βαρύτητα της επεμβατικής πράξης. Το κόστος, θα κυμαίνεται από 300 έως 2.000 ευρώ.

Στόχος είναι, από τη μία να μειωθούν οι λίστες αναμονής των ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν και από την άλλη να αυξηθούν τα εισοδήματα των γιατρών και νοσηλευτών που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η χρηματοδότηση 60 εκατ. ευρώ από Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εξάλλου, θα επιτρέψει την πραγματοποίηση πάνω από 50.000 χειρουργείων που βρίσκονται σε αναμονή εδώ και μήνες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκαια: Φορτηγό παρέσυρε ηλικιωμένη στη λεωφόρο Θηβών

Θεσσαλονίκη: Για μια μερίδα κοντοσούβλι έγινε η επίθεση με μαχαίρι στον μάγειρα σε κατάστημα εστίασης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας