10:35 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Ο Άδ. Γεωργιάδης διέλυσε τον Π. Πολάκη στη Βουλή για την υπόθεση με την εταιρεία σεκιούριτι στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Άδ. Γεωργιάδης διέλυσε τον Π. Πολάκη στη Βουλή για την υπόθεση με την εταιρεία σεκιούριτι στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διέλυσε τον Πολάκη στη Βουλή για την υπόθεση με τον υπάλληλο ασφαλείας στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα με αδιάψευστα στοιχεία τα οποία μάλιστα κατέθεσε στα πρακτικά.

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι ο Παύλος Πολάκης είχε χρεώσει με 2 εκατ. το ελληνικό κράτος για την εταιρεία σεκιούριτι του ΚΕΕΛΠΝΟ μα το πιο εξοργιστικό ήταν πως υπήρχε τιμολόγιο για τη φύλαξη του γραφείου του υφυπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, μια θέση που δεν υπήρχε!

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να πάνε εκείνος και ο Άδωνις Γεωργιάδης σε έναν συμβολαιογράφο και να υπογράψουν ότι αμφότεροι παραιτούνται της παραγραφής και να πάνε την υπόθεση στο δικαστήριο.

Τότε ο Άδωνις Γεωργιάδης πέρασε στην αντεπίθεση έβγαλε στο φως αδιάψευστα στοιχεία και έκανε «σκόνη» τον Πολάκη.

Αναλυτικά ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε:

Είπατε να παραιτηθείτε εσείς από την παραγραφή και να παραιτηθώ κι εγώ για να πάμε να δικαστούμε.

Δεν έχετε καμία παραγραφή κύριε Πολάκη, εγώ δεν σας κατηγορώ για απιστία. Σας κατηγορώ ότι πήρατε λεφτά.

Αυτό λέγετε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεν έχετε καμία παραγραφή. Άρα ότι κάνετε είναι σόου.

Πάμε να εξηγήσουμε γιατί πήρατε λεφτά, γιατί το παίζετε αθώος. Καταθέτω τα πρακτικά στην έκθεση της επιτροπής Αρχής και Διαφάνειας του Ελληνικού κράτους. Έψαξε όλη την περίοδο ΚΕΕΛΠΝΟ. Έβγαλε την περίοδο Άδωνι Γεωργιάδη “τζάμι”. Δεν βρήκε το παραμικρό.

Τι βρήκε όμως; Βρήκε μια σειρά τιμολογίων που καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής. Κατ’ εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τον Μάρτιο του 2017. Σύνολο εξτρά τόσες χιλιάδες ευρώ. Έξτρα φύλαξη κατ’ εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τόσες χιλιάδες. Έξτρα φρούρηση κατ΄ εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τόσες χιλιάδες.

Το ακόμα καλύτερο; Έχετε χρεώσει σε τιμολόγια φύλαξης ταυτόχρονα του αναπληρωτή υπουργού και του υφυπουργού Υγείας από την εταιρεία φύλαξης. Σημειώστε ότι δεν είχατε τότε υφυπουργό Υγείας. Έχετε πληρώσει 50.000 ευρώ για να φυλάνε ένα γραφείο ενός ανθρώπου που δεν υπήρχε.

Ποιο είναι το επιχείρημά σας; “Μα αυτή την εταιρεία την βρήκα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, διότι την είχε και ο Λοβέρδος και Γεωργιάδης και ο Βορίδης. Ψεύδεστε και σε αυτό. Ούτε τη βρήκατε, ούτε τη διώξατε. Να ξέρει το Σώμα. Η εταιρεία υπήρχε στο ΚΕΕΛΠΝΟ πράγματι, αλλά στο τέλος του ’15 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να εντάξει το ΚΕΕΛΠΝΟ στο Δημόσιο Λογιστικό. Από την ώρα που εντάχθηκε η εταιρεία στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήσασταν υποχρεωμένοι να την διώξετε την ίδια μέρα και να κάνετε διαγωνισμό. Δεν κάνατε. Βγήκε δικαστική απόφαση να την διώξετε, δεν το κάνατε. Έκανε μήνυση κατά της εταιρείας ο πρόεδρος των εργαζομένων τότε, Σταμάτης Πουλής, και αντί να διώξετε την εταιρεία απολύσατε τον Πουλή.

Και ακούστε και το καλύτερο γιατί δεν θυμάστε καλά. Έχω την κατάθεση μιας τροπολογίας που κάνατε το ’18. Ήταν νομιμοποίηση δαπανών των νοσοκομείων. Για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία όμως, είχατε βάλει και τα ιδιωτικού δικαίου. Εμείς πάντα στις νομιμοποιήσεις βάζουμε του δημοσίου δικαίου, δηλαδή των νοσοκομείων. Εσείς βάλατε και του ιδιωτικού δικαίου.

Και όταν το πήρε είδηση η Νέα Δημοκρατία και έγινε φασαρία αποσύρθηκε η τροπολογία. Οι πληρωμές που είχατε κάνει σε αυτή την εταιρεία ήταν πάνω από 2 εκατομμύρια. Είναι τα 2 εκατ. που βρήκε η αρχή διαφάνειας και είπε ότι ήταν εικονικά τιμολόγια.

Ακούστε λοιπόν πως δένει ην ιστορία για τον αθώο Πολάκη που δεν είχε βάλει το δάχτυλό του στο μέλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σ. Φάμελλος για το κλείσιμο τριών σχολείων Ειδικής Αγωγής: “Δεν μπορεί ογδόντα παιδιά να πετιούνται στον δρόμο”

Κόκκαλης: Την Τετάρτη ανακοινώνει την ίδρυση νέου κόμματος

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας