More

  Ο ακατάσχετος θησαυρός της Folli Follie

  ΣΕ ΑΠΟΘΉΚΕΣ της εταιρείας Hertz, που ανήκει στον Ομιλο της οικογένειας Βασιλάκη, κρύβεται μέρος του χαμένου «θησαυρού» της Folli Follie και συγκεκριμένα της οικογένειας Κουτσολιούτσου που ελέγχεται από τις ανακριτικές Αρχές για σωρεία κακουργημάτων.

  Ρεπορτάζ ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ

  • Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από κούτες με άγνωστο περιεχόμενο που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Hertz • Κατατέθηκαν (με υπόμνημα) στην ανακρίτρια, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε έρευνα • Τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας που «παίζουν μπάλα»

  Ωστόσο, οι δικαστικές Αρχές έχουν φανεί -μέχρι στιγμής- απρόθυμες να ελέγξουν τις συγκεκριμένες αποθήκες, παρότι έχουν ενημερωθεί, επίσημα, από τα μέσα Ιουνίου! Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα τα οποία αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» γεννούν ακόμη περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που έχει διενεργηθεί η έρευνα. Αλλωστε την περασμένη Κυριακή η «Μ» αποκάλυψε πως η 35η ανακρίτρια επέλεξε να μην… ασχοληθεί με καταγγελία από τη μεριά των πιστωτών, που ανέφερε ότι στην οικία της οικογένειας Κουτσολιούτσου στην Κηφισιά έχουν «θαφτεί» περί τα 10.000.000 ευρώ.

  Οι κούτες

  Στα μέσα Ιουνίου στην τακτική ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, εγχειρίστηκαν επίσημα πληροφορίες για αντικείμενα της Folli Follie που βρίσκονται ακόμη και σήμερα στην κατοχή της οικογένειας του Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Μέσω επιστολής-φωτιά, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της «Μ», δίνονταν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο ανθρώπων εμπιστοσύνης των κατηγορούμενων επιχειρηματιών που εξακολουθούν να κατέχουν θέσεις κλειδιά στην εταιρεία, άλλων προσώπων στα οποία φέρεται να έχει δοθεί μέρος του ακατάσχετου «θησαυρού», και δη μετρητά, αλλά και συγκεκριμένων αποθηκών όπου βρίσκονται κούτες που εμφανίζονται να έχουν αποσταλεί από το Χονγκ Κονγκ και έχουν ως παραλήπτη τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο.

  Σύμφωνα με την επιστολή και βάσει των φωτογραφικών ντοκουμέντων που δημοσιεύει η εφημερίδα, η αποθήκη της εταιρείας Hertz (στο 2ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαρκοπούλου-Παιανίας), που ανήκει στην οικογένεια Βασιλάκη, έχει μετατραπεί σε «κρησφύγετο» των κατηγορούμενων Κουτσολιούτσων. Εκεί βρίσκονται δεκάδες κούτες οι οποίες εστάλησαν πριν από έναν χρόνο από το Χονγκ Κονγκ. Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενό τους, εάν δηλαδή πρόκειται για αντικείμενα, κοσμήματα ή μετρητά! Το «μυστικό» θα αποκαλυπτόταν μόνο σε περίπτωση που η ανακρίτρια αποφάσιζε να πραγματοποιήσει έρευνα στη συγκεκριμένη αποθήκη, κάτι το οποίο μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε συμβεί, με τη δικαιολογία ότι είναι… δύσκολο να πραγματοποιηθεί έρευνα σε μια τρίτη, άσχετη, εταιρεία!

  Η λογίστρια

  Στην ίδια επιστολή γίνεται λόγος και για τον ρόλο που -καταγγέλλεται ότι- επιτελεί μια λογίστρια, έμπιστη της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι επιχειρηματίες είχαν φροντίσει να μεταφέρουν στην οικία της κούτες με χρηματικά ποσά, τα οποία καταλήγουν στη συντήρηση των σπιτιών της οικογένειας αλλά και στη μισθοδοσία του προσωπικού που εργάζεται στη βίλα στις Σπέτσες και την Κηφισιά.

  Οι έμπιστοι του ΔΣ

  Την ίδια στιγμή, στην ανακρίτρια έχουν δοθεί συγκεκριμένα στοιχεία για τον ρόλο υψηλόβαθμων στελεχών της Folli Follie, τα οποία, όμως, διατηρήθηκαν στη θέση τους από τη νυν διοίκηση με τη δικαιολογία πως «δεν υπάρχουν λεφτά για αποζημιώσεις». Σύμφωνα με την επιστολή, «τα δύο αυτά υψηλόβαθμα, εν ενεργεία, στελέχη σε καίριες θέσεις της εταιρείας είναι άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Κουτσολιούτσου». Ή μία εξ αυτών εργάζεται πολλά χρόνια ως leader του Ομίλου, ενώ στο παρελθόν υπήρξε μέλος ΔΣ θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου και μέλος ΔΣ της μητρικής εταιρείας σε διάφορες κρίσιμες χρονικές στιγμές. Βάσει όσων καταγγέλθηκαν, το συγκεκριμένο στέλεχος «οργανώνει μεθοδικά την αποτυχία κάθε ενέργειας της νέας Διοίκησης και ευαγγελίζεται την επαναφορά της παλαιάς. Και κυρίως προσπαθεί να στρατολογήσει κι άλλους μέσα από την εταιρεία. «Είναι η μοναδική υπεύθυνη, η οποία παράγγελνε κινητά αντικείμενα (τηλεοράσεις-έπιπλα-A/C κ.ά.) για λογαριασμό της Folli Follie και έδινε εντολή στο ταμείο να πληρωθούν και στις μεταφορικές να τα παραδώσουν στις οικίες των κ. Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου καθώς και στη βίλα στις Σπέτσες. Ολα τα αντικείμενα (έπιπλα κ.λπ.) που βρίσκονται στις τρεις προαναφερόμενες οικίες είναι αγορασμένα με τιμολόγια και χρήματα της Folli Follie».

  Το δεύτερο στέλεχος είναι νεοεισερχόμενο στη Folli Follie, ενώ του έχει ανατεθεί η θέση του εμπορικού διευθυντή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσληψή του έγινε με τις ευλογίες της οικογένειας Κουτσολιούτσου και συγκεκριμένα όσο ήταν μέλος του ΔΣ ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Από την επιστολή εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με τον ρόλο που επιτελεί το πρόσφατα ιδρυθέν σωματείο των εργαζομένων της Folli Follie, το οποίο συστάθηκε μετά την αποχώρηση της οικογένειας Κουτσολιούτσου από την εταιρεία.

  Το σωματείο

  Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «το σωματείο αριθμεί 60 με 70 μέλη, αλλά όταν στέλνει επιστολές σε υπουργούς, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μέλη ΔΣ αναφέρει ότι εκπροσωπεί 1.000 εργαζομένους! Δεν προλαβαίνει ο πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος κατηγορούμενος για σοβαρότατα κακουργήματα να στείλει τις γνωστές επιστολές του, και το σωματείο στέλνει επιστολές προς όλους, σχεδόν πανομοιότυπες, διαχέοντας αυτά που λένε οι διωκόμενοι από τη Δικαιοσύνη και υπαίτιοι για τη διάλυση της εταιρείας. Παράδειγμα η τελευταία επιστολή που έστειλαν, μετά βεβαίως από την επιστολή του Δ. Κουτσολιούτσου, σχετικά με τη θυγατρική του Χονγκ Κονγκ…». Μάλιστα στους διαδρόμους της εταιρείας ακούγεται πολύ έντονα για άριστες σχέσεις τις οποίες φέρεται να διατηρεί η πρόεδρος του σωματείου με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Folli Follie που βρίσκεται για τα καλά στο άρμα των κατηγορούμενων επιχειρηματιών.

  Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Τα µυστικά του… βόθρου στην έπαυλη των Κουτσολιούτσων

  Folli-Follie: Ιστορική απόφαση υπέρ των εργαζομένων

  Folli-Follie: Έχασαν και τις Jaguar οι Κουτσολιούτσοι

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Κώστας Παπαδόπουλος: Τι αναφέρει στην πρώτη του ανάρτηση για το Survivor μετά την αποχώρηση του από το ριάλιτι

  Ο Κώστας Παπαδόπουλος παρέμεινε επί σχεδόν 4,5 μήνες παραμονής στο ριάλιτι Survivor στο νησί του Αγίου Δομίνικου, και σήμερα ο πρώην παίκτης πλέον έκανε...

  Νέα Δημοκρατία: Αδιανόητη δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κόκκαλη για τον τουρισμό

  Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τις αδιανόητες δηλώσεις του ευρωβουλευτή του Πέτρου Κόκκαλη. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι: Τη...

  Διαβάστε στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” της Κυριακής

  Οι αποκαλύψεις και τα αποκλειστικά ρεπορτάζ με ντοκουμέντα κι αυτή την Κυριακή θα κάνουν… ΜΠΑΜ! Η ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ κυκλοφορεί από την Κυριακή σε όλα τα περίπτερα...

  Ο ΕΜΑ δεν έχει διαπιστώσει κάποια σύνδεση των εμβολίων Pfizer και Moderna με περιπτώσεις θρομβοεμβολών

  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξακολουθεί να παρακολουθεί αν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ των εμβολίων των εταιριών Pfizer/BioNTech και Moderna και της εμφάνισης περιπτώσεων...

  Ν. Χαρδαλιάς: Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία και στις 21 Μαΐου τα θερινά σινεμά

  "Προχωράμε σε επιπλέον βήματα ανάκτησης της ελευθερίας", ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο...