15:01 Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος, εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο, ομιλητής στο συλλαλητήριο

Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος, εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο, ομιλητής στο συλλαλητήριο

Δεν έχουν περάσει περισσότεροι από δέκα μήνες από τις αποκαλύψεις του Ereportaz για τις ιερές μπίζες και τα τάματα της Παναγίας της Τήνου, στο “όνομα” του Μητροπολίτη Δωρόθεου και παρ’ολα αυτά θα είναι από τους βασικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ο Μητροπολίτης Σύρου θα κάνει την ομιλία του προς τον κόσμο που θα μαζευτεί στο Σύνταγμα, για το τι είναι δίκαιο και πως θα πρέπει να ονομάζονται τα Σκόπια, θα ξεσηκώσει τον κόσμο στο όνομα του “καλού” για την χώρα μας. Την ίδια ώρα που ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τις δικογραφίες.

Ιερές μπίζνες με τα τάματα της Παναγίας της Τήνου

Θυμίζουμε ότι στις συνομιλίες που αποκάλυψε το ereportaz τόσο ο Π.Μ. όσο και οι συνεργάτες του σε αυτήν την «επιχείρηση» με τις “ιερές μπίζνες” εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο σε περίεργες δοσοληψίες. Λένε ότι του δίνουν λεφτά για να ανανεώνουν την σύμβαση της εταιρείας με το Ίδρυμα της Εκκλησίας.

Στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ και αποτελούν μέρος της δικογραφίας εμφανίζουν τον Μητροπολίτη Σύρου να ζητεί «μίζα» μέχρι και 10.000 ευρώ. Επιπλέον εμπλέκουν σε δωροδοκία και έναν λαϊκό, στενό συνεργάτη του Μητροπολίτη.

Από την έρευνα του ereportaz προκύπτει ότι πράγματι το Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας της Παναγίας της Τήνου, εκείνη την περίοδο είχε υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία “Goldworth”. Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η παράδοση ράβδων χρυσού συνολικού βάρους 13,9 κιλών. Η κάθε ράβδος θα έπρεπε να έχει βάρος ένα κιλό. Πράγματι στην σύμβαση εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της εταιρείας ο Κ.Μ.

Ωστόσο, από τους διαλόγους προκύπτει ότι τα νήματα κινούν άλλοι. Μάλιστα αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το Ίδρυμα και η Goldworth συνεργάζονταν. Στις 13 Αυγούστου 2015 είχαν υπογράψει και άλλη σύμβαση που αφορούσε στην παράδοση 21 κιλών καθαρού χρυσού! (Θυμηθείτε εδώ το θέμα)

Ο Λιακουνάκος, ο Δωρόθεος, τα 150.000 ευρώ και η γνωστή δικηγορική εταιρεία

Το ereportaz επικοινώνησε με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών το οποίο είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη με τον χρυσό της εκκλησίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε το «μπλόκο» στο Τελωνείο έγινε επειδή διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία με την οποία είχε συμβληθεί το Ίδρυμα της Παναγίας της Τήνου δεν είχε την απαραίτητη άδεια. Ως εκ τούτου, όπως εξηγεί, δεσμεύθηκαν οι πλάκες χρυσού.

Μάλιστα επιβεβαιώνει ότι ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος, επικοινώνησε μαζί τους παρακαλώντας για την αποδέσμευση των πλακών. Η αποδέσμευση έγινε τελικά με την καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ έως ότου προσκομιστεί η άδεια. Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν κλιμάκια του Τελωνείου στην συγκεκριμένη εταιρεία διαπιστώθηκε ότι και στο παρελθόν είχε εισάγει χρυσό χωρίς άδεια κάτι που πιστοποιείται και από τους διαλόγους.

Η ανώτερη «πηγή» του ΥΠΟΙΚ δηλώνει άγνοια για την ύπαρξη του φερόμενου ως διευθυντικού στελέχους που εμφανίζεται να παίρνει χρήματα από τα μέλη της οργάνωσης. (Θυμηθείτε εδώ το θέμα)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας