17:24 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ο Σεραφείμ που έγινε... πορτιέρης στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Ο Σεραφείμ που έγινε... πορτιέρης στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Κι αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας. Έτσι μας έμαθαν όταν ήμασταν παιδάκια. Για να μας διδάξουν ότι πρέπει να υπάρχει ισότητα μεταξύ των ανθρώπων. Ότι δεν πρέπει να ξεχωρίζει κάποιος, ακόμα κι αν φοράει ράσα. Αλλά φαίνεται ότι φτάσαμε στο άλλο άκρο. Εκεί που ο παπάς όχι μόνο δεν περιμένει στη σειρά του, αλλά αντίθετα διαμορφώνει και τις… αράδες στην εκκλησία. Σαν άλλος αυτόκλητος πορτιέρης κάνει face control ή εκδίδει πιστοποιητικά θρησκευτικών και πολιτικών φρονημάτων. Το αντιλήφθηκαν όλοι όσοι έμαθαν για τις αναρτήσεις και τις συμπεριφορές του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ, ο οποίος θεώρησε ότι ο ναός της Αγίας Μαρίνας είναι περιουσιακό στοιχείο του και αποφάσισε ποιος μπορεί να μπει στην εκκλησία και ποιος όχι.

«Με ιδιαίτερη διάκριση έφτασε το πρωί στον ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως – Agia Marina Ilioupolis Ενορία η άξια βουλεύτρια, ΜΑΝΑ, γνήσια Ελληνίδα, Anna Karamanli. Ο εφημέριος π. Ιωάννης, αντιληφθείς την παρουσία της ανάμεσα στον λαό, την καλωσόρισε, τη χαιρέτησε και την ευχαρίστησε για την ηρωική στάση της με το καθαρό ΟΧΙ στο απάνθρωπο νομοθέτημα, παρά την πίεση, τον εκφοβισμό και ό,τι άλλο υπέστη από το άνομο διευθυντήριο της καταστροφικότερης κυβέρνησης των νεωτέρων χρόνων, που κατάντησε τους Έλληνες να ζουν με κουπόνια.

Αντίθετα, μία ώρα καθυστέρησε η ευλογία και κοπή της αγιοβασιλόπιτας του συλλόγου Αρκάδων Ηλιουπόλεως, έως της επιτεύξεως αποχωρήσεως από τον χώρο της συνεστιάσεως του απάνθρωπου βουλευτή Παύλου Χρηστίδη, που παρά το ότι είναι ο ίδιος κατά φύση πατέρας, με απίστευτη ελαφρότητα συνευδόκησε στο να ‘‘δολοφονηθούν’’ αθώες ψυχές παιδιών που θα καταστούν ιδιοκτησίες οικιακών συνυπάρξεων των plus, κάθε αφύσικου δικαιωματισμού, με ό,τι αυτό γνωρίζουμε ότι συνεπάγεται», έγραψε ο Σεραφείμ.

Στοχοποίηση

«Ως άνθρωπος, πρώτα και πάνω από όλα, έχω μάθει στη ζωή μου να σέβομαι κάθε άποψη, όσο αντίθετη και αν είναι με αυτά που εγώ υποστηρίζω και για τα οποία πάντα μάχομαι και πολιτεύομαι είτε εντός είτε εκτός Κοινοβουλίου.

Η πρωτοφανής, όμως, στοχοποίηση της οικογένειάς μου, συνοδεία μάλιστα φωτογραφίας από το μαιευτήριο, είναι ένα όριο που ξεπερνά κατά πολύ τα ανεκτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Πόσο μάλλον όταν το περιστατικό που περιγράφει ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ είναι μόνο στη φαντασία του, αφού από την εκδήλωση για την κοπή της πίτας των Αρκάδων αποχώρησα για να πάω σε άλλη κοινωνική υποχρέωση, δεν με πλησίασε ποτέ κανένας ιερέας να μου πει το οτιδήποτε, και το κλίμα με τους πάντα φιλόξενους Αρκάδες ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό, κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν εκατοντάδες που ήταν παρόντες.

Στο αξιακό μου σύστημα δεν χωρούν αποκλεισμοί, ούτε εκείνων που πρέπει να αναγνωριστούν από την πολιτεία τα δικαιώματά τους, ούτε εκείνων που θέλουν να συμμετέχουν στην Εκκλησία μας, που σε κάθε περίπτωση είναι πυλώνας της κοινωνικής ιστορίας και συνοχής στη χώρα.

Γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και την παράταξη για την ανακοίνωση απέναντι στην αδιανόητη επίθεση που εξαπέλυσε ο αρχιμανδρίτης στην οικογένειά μου.

Παράλληλα εύχομαι να είμαι το μοναδικό θύμα – εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου απέναντι σε τέτοιες μισαλλόδοξες συμπεριφορές.

Τέλος, η Νάντια κι εγώ νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για όλη την έμπρακτη στήριξη προς τα πρόσωπά μας και την οικογένειά μας», απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που είχε την πλήρη στήριξη του κόμματος.

Με τέτοιους πορτιέρηδες, βέβαια, ούτε η θρησκεία μπορεί να κερδίσει τους νέους ανθρώπους, ούτε και να μείνει «ανοικτή». Σε περιόδους που οι εκκλησίες λειτουργούν με ώρες καταστημάτων, οι ιερείς δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται τον λόγο του Θεού. Δεν κατανοούν τη φράση ότι ο αναμάρτητος θα είναι ο πρώτος που θα ρίξει την πέτρα, αλλά ούτε ότι ο Θεός έχει μια μεγάλη αγκαλιά για όσους μετανοούν. Όχι, βέβαια, με τη φοβέρα και την απειλή. Τέτοιες πρακτικές δεν ακολούθησε ούτε ο Χριστός. Αλλά φαίνεται ότι οι σημερινοί ιερείς, όπως ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, κάτι περισσότερο γνωρίζουν. Ήμαρτον, Κύριε!

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντ. Ταγιάνι: Στην Ελλάδα η κεντρική διοίκηση της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ από ξηράς

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας