12:05 Κυριακή 14 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Οι τρεις διεκδικητές του θρόνου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Οι τρεις διεκδικητές του θρόνου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Μπορεί να έχουμε, ακόμη, αρκετούς μήνες μπροστά μας μέχρι την αποχώρηση του καθ’ όλα επιτυχημένου προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, ωστόσο οι διεκδικητές του… θρόνου ήδη κάνουν τις κινήσεις τους για την επόμενη ημέρα.

Του Πέτρου Κουσουλού

Όπως πληροφορούμαι, ήδη τρεις εισαγγελείς έχουν εκφράσει τη διάθεση να διεκδικήσουν τη θέση του επικεφαλής της μεγαλύτερης Εισαγγελίας της χώρας. Πρόκειται για τον κ. Αριστείδη Κορέα, έναν άξιο λειτουργό της Δικαιοσύνης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει χειριστεί υποθέσεις μείζονος σημασίας, ενώ είχε διατελέσει και αθλητικός εισαγγελέας. Πέραν του κ. Κορέα, υποψηφιότητα αναμένεται να θέσει και η κυρία Χάιδω Ζουγρή η οποία, μεταξύ άλλων, είχε αρχειοθετήσει την αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή κατά του Λάμπρου Σοφουλάκη σχετικά με τις δικονομικές ενέργειες στην υπόθεση Novartis.

Σημειώνεται όμως ότι η κυρία Ζουγρή εμπλέκεται και σε δυσώδη υπόθεση την οποία είχε αποκαλύψει η «Μ» σχετικά με το πώς βγήκαν… λάδι μεγαλοστελέχη της φορολογικής διοίκησης τα οποία έκαναν πλάτες σε μεγαλοεπιχειρηματία. Μάλιστα, μέσω αναφοράς που είχε γίνει, στις 15 Μαΐου 2020, στον Άρειο Πάγο καταγγελλόταν ότι η εν λόγω εισαγγελέας κατά κατάχρηση της εξουσίας συγκάλυψε και τα δύο ζεύγη φορολογικών ελεγκτών, μετατρέποντας σκανδαλωδώς τα κακουργήματα σε πλημμελήματα, ώστε να αρχειοθετήσει τις υποθέσεις λόγω παραγραφής, παρά το γεγονός ότι και η ίδια παραδέχεται πως πρόκειται για «επίορκους» ελεγκτές!

Ωστόσο η αντεισαγγελέας του Α.Π. η οποία κλήθηκε να διενεργήσει την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση έκρινε, κατά πληροφορίες, ότι δεν συντρέχουν λόγοι άσκησης δίωξης της συγκεκριμένης συναδέλφου της και άλλων δύο λειτουργών της Δικαιοσύνης που επικύρωσαν τις διατάξεις της βγάζοντας λάδι τους ελεγκτές, καθώς «δεν υπερέβησαν τα ακραία όρια της λογικής, ούτε οι ενέργειές τους είναι προϊόν δόλου ή αμέλειας…»!

Τέλος, βλέψεις για τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έχει και η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Ροζαλία Λαλή.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι στενές σχέσεις του πρώην ισχυρού αιρετού στελέχους του Πατούλη

Το εξώδικο Κούγια και η απόφαση 70/2023

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας