10:23 Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

ΟΗΕ για Λιβύη: «Δεν δόθηκε άδεια σε ομάδα μας που είχε προορισμό την πόλη Ντέρνα»

ΟΗΕ για Λιβύη: «Δεν δόθηκε άδεια σε ομάδα μας που είχε προορισμό την πόλη Ντέρνα»

Μια ομάδα των Ηνωμένων Εθνών που ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψει στην κατεστραμμένη από τις πλημμύρες πόλη Ντέρνα της Λιβύης, με αποστολή να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της χειρότερης φυσικής καταστροφής που έχει βιώσει η χώρα,δεν έλαβε άδεια να έχει πρόσβαση στην πόλη, δήλωσε στο Reuters μια εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι ομάδες έρευνας και διάσωσης, οι ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης και εργαζόμενοι του ΟΗΕ που βρίσκονται ήδη στη Ντέρνα συνεχίζουν να επιχειρούν», δήλωσε η εκπρόσωπος του OCHA, Ναζουά Μεκί, απαντώντας με email σε ερωτήσεις του Reuters.

«Ωστόσο, μια ομάδα του ΟΗΕ επρόκειτο να ταξιδέψει από τη Βεγγάζη στη Ντέρνα σήμερα,αλλά δεν έλαβε εξουσιοδότηση να προχωρήσει», τόνισε η Μεκί, ζητώντας απρόσκοπτη πρόσβαση στην πόλη.

Νωρίτερα σήμερα οι αρχές της ανατολικής Λιβύης ζήτησαν από τους δημοσιογράφους που έχουν συρρεύσει στην Ντέρνα να αποχωρήσουν, έπειτα από τη χθεσινοβραδινή διαδήλωση και την πυρπόληση της κατοικίας του αποπεμφθέντα δημάρχου από οργισμένους πολίτες που προσάπτουν στις αρχές ότι απέτυχαν να τους προστατεύσουν.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας