14:19 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ολλανδία: Σύνοδος για τις πολεμικές διεκδικήσεις της Ουκρανίας από την Ρωσία

Ολλανδία: Σύνοδος για τις πολεμικές διεκδικήσεις της Ουκρανίας από την Ρωσία

Υπουργοί και αξιωματούχοι από δεκάδες χώρες συγκεντρώθηκαν στην Ολλανδία για την σύνοδο με αντικείμενο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές τα αιτήματα αποζημιώσεων λόγω πολέμου θα κυμανθούν από 300.000 έως και 600.000.

«Δημιουργούμε πολύ συγκεκριμένα συστημικά εργαλεία για να αποζημιωθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί από αυτόν τον πόλεμο. Μαζί με πολλές χώρες και ηγέτες συνεργαζόμαστε στην κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων και των κερδών τους από αυτά. Όλ’ αυτά θα πρέπει να λειτουργήσουν για τον κόσμο , τον οποίον ο Πούτιν προσπαθεί να καταστρέψει με αυτόν τον πόλεμο», ανέφερε ο Βολιντιμίρ Ζελένσκι.

«Ο πόλεμος άφησε πίσω του δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Εκατομμύρια εκτοπισμένους και δημιούργησε μία μακρά και καλά τεκμηριωμένη λίστα διεθνών εγκλημάτων. Πάνω από 100.00 και συνεχίζουμε να μετράμε. Ο αριθμός όχι μόνον υπογραμμίζει την βαρύτητα αυτή ς της επιθετικότητας αλλά και την ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας . Διότι αν δεν το κάνουμε το δικαστικό σύστημα της χώρας θα καταρρεύσει εν τέλει από το βάρος αυτών των φρικαλεοτήτων», υποστήριξε η Χάνκε Μπούινς Σλοτ, Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας.

«Ως Υπουργός Εξωτερικών είμαι απόλυτος γνώστης ότι το διεθνές δικαστικό σύστημα χρειάζεται χρόνο. Αλλά ως Ουκρανός δεν μπορώ παρά να σας καλέσω να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια να υπηρετήσετε την δικαιοσύνη με μικρά ή μεγάλα βήματα και να έχετε απτά αποτελέσματα κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα», ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο εδρεύων στην Χάγη οργανισμός στόχο έχει να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πολεμικές διεκδικήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

12 νεκροί και 30 τραυματίες σε επίθεση drone στο ανατολικό Σουδάν

Σεισμός στην Ταϊβάν: 7 νεκροί, πάνω από 700 τραυματίες από τη δόνηση των 7,4 Ρίχτερ – Δείτε συγκλονιστικά βίντεο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας