20:58 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ομόφωνη καταδίκη της ιρανικής επίθεσης από την G7 - Ζητούν άμεσο τερματισμό της σύρραξης στη Γάζα

Ομόφωνη καταδίκη της ιρανικής επίθεσης από την G7 - Ζητούν άμεσο τερματισμό της σύρραξης στη Γάζα

Σε γραπτή ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας της ομάδας της G7, αναφέρεται ότι «στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης, μέσω τηλεδιάσκεψης «οι ηγέτες υιοθέτησαν κοινή δήλωση, στην οποία καταδικάζεται απερίφραστα η εκτόξευση ντρόουν και πυραύλων από το Ιράν και επαναλαμβάνεται η πλήρης υποστήριξη στη ασφάλειας του Ισραήλ».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «οι χώρες της ομάδας της G7 υπογράμμισαν την ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και κάλεσαν τα εμπλεκόμενα μέρη να μην προχωρήσουν σε κινήσεις που θα είχαν ως στόχο την αύξηση της έντασης στην όλη περιοχή».

«Για τον σκοπό αυτό-καταλήγει η ανακοίνωση- οι G7 απηύθυναν έκκληση να τεθεί τέρμα στην κρίση στην Γάζα, μέσω του τερματισμού των εχθροπραξιών και της απελευθέρωσης των ομήρων από την Χαμάς» ενώ «εγγυήθηκαν την συνέχιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό».

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης η πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε το Ιράν και τους συμμάχους του να σταματήσουν τις επιθέσεις και όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στον λαό του Ισραήλ και επιβεβαιώνουμε την ακλόνητη δέσμευσή μας για την ασφάλειά του. Οι ενέργειες του Ιράν υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν μια ανεξέλεγκτη περιφερειακή κλιμάκωση», αναφέρει η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιταλία: Αρχίζει η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7 με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ καλεί ο Μπορέλ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας