20:29 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο NBC News.

Δεν υπήρξαν πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το τι συζήτησε η ισραηλινή ηγεσία ή αν ελήφθησαν αποφάσεις.

Ένας αξιωματούχος είχε δηλώσει προηγουμένως στο NBC News ότι στη συνεδρίαση αυτή θα παρουσιάζονταν θέματα πολιτικής μετά το αντίποινα του Ιράν.

Ο  Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sky News ότι το Ισραήλ «εξετάζει όλες τις επιλογές», μετά την επίθεση τουΙράν χθες το βράδυ, κατά την οποία εκτόξευσε εκατοντάδες επιθετικά drones και πυραύλους.

«Πρόκειται για κήρυξη πολέμου», λέει για την επίθεση. «Τώρα, επειδή είμαστε συγκρατημένοι και επειδή γνωρίζουμε τις επιπτώσεις και επειδή έχουμε διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας, εξετάζουμε όλες τις επιλογές και είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τον λαό μας. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς».

Πρόσθεσε ότι η χθεσινοβραδινή επίθεση είναι «ένα ακόμη παράδειγμα» του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το Ιράν, «σπέρνοντας τον όλεθρο, τον τρόμο και την αστάθεια σε όλο τον κόσμο».

«Είναι καιρός ο κόσμος να αντιμετωπίσει αυτή την αυτοκρατορία του κακού στην Τεχεράνη και να καταστήσει σαφές στο ιρανικό καθεστώς ότι αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι, ότι αυτό είναι απαράδεκτο», κατέληξε ο Χέρτζογκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραήλ: Συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο για τα αντίποινα στο Ιράν

Η Φον ντερ Λάιεν στην αυλή των σκανδάλων!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας