17:38 Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Παραδικαστικό Νο2: Ποινές στον "εγκέφαλο", αθώωση Γιοσάκη

Παραδικαστικό Νο2: Ποινές στον "εγκέφαλο", αθώωση Γιοσάκη

Πέφτει η αυλαία στην δίκη για το Παραδικαστικό Νο2! Απόφαση για την πολύκροτη δίκη εξέδωσε το Β΄Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την διαβόητη υπόθεση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 8 Φεβρουαρίου 2017 οπότε και ξεκίνησε.

Η ετυμηγορία της έδρας σε μια δίκη η οποία -περιέργως- δεν καλύπτεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήταν η ενοχή του φερόμενου ως εγκεφάλου, πολιτικού μηχανικού, για την πλειοψηφία των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται, ενώ αντιθέτως αποφασίστηκε η αθώωση του Ιάκωβου Γιοσάκη.

Συγκεκριμένα ο φερόμενος ως εγκέφαλος για το Παραδικαστικό Νο2 κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, ένοχος για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση για την υπόθεση της Alpha Bank, ένοχος για το αδίκημα της εκβίασης κατ’ επάγγελμα αλλά και ένοχος για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αντίθετα, κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ενώ απαράδεκτη κρίθηκε η ποινική δίωξη για απάτη κατά της Τράπεζας Πειραιώς καθώς η Τράπεζα δεν υπέβαλλε έγκληση!

Σε ότι αφορά τον Ιάκωβο Γιοσάκη, κρίθηκε αθώος, ενώ σε ότι αφορά την γνωστή δικηγόρο Φ.Β. κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της απάτης σε απόπειρα και τετελεσμένη, ένοχη για το αδίκημα της εκβίασης και ένοχη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα. Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους από τους 110 συνολικά κατηγορούμενους οι περισσότεροι κρίθηκαν αθώοι καθώς αντιμετώπιζαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα με αποτέλεσμα τα αδικήματα να παραγραφούν. Αθώος κρίθηκε και ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Ρούσκας. Η ανακοίνωση των ποινών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην συνεδρίαση της 6ης Οκτωβρίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπόθεση του αποκαλούμενου Παραδικαστικού Νο2 είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη με τη συμμετοχή. Το eReportaz είχε πρωτοστατήσει στις αποκαλύψεις γύρω από τη δομή της οργάνωσης ενώ είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά και την εισαγγελική πρόταση κόλαφο της εισαγγελέως Παναγιώτας Φάκου. Η δράση των κατηγορουμένων απασχολούσε εδώ και χρόνια τις Αρχές. Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε από τον πρώην προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Ισίδωρο Ντογιάκο ο οποίος άσκησε τις διώξεις και στην συνέχεια από τους εφέτες ειδικούς ανακριτές, κ.κ. Νικήτα Χριστόπουλο, Στυλιανό Δαρέλλη και Μερόπη Πουλάκη. Μάλιστα λόγω του όγκου του υλικού η υπόθεση –κάποια στιγμή- διαχωρίστηκε στα δυο.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας