0:51 Σάββατο 13 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα: Μύθοι και αλήθειες και ο "ασφυκτικός" κλοιός που σφίγγει...

Πάτρα: Μύθοι και αλήθειες και ο "ασφυκτικός" κλοιός που σφίγγει...

Σαφή εικόνα σε ότι αφορά τουλάχιστον τους δυο από τους τρεις θανάτους της οικογένειας Δασκαλάκη, έχουν πλέον οι Αρχές. Κλιμάκιο του ανθρωποκτονιών βρίσκεται ήδη στην Πάτρα προκειμένου να συλλέξει μαρτυρίες από γιατρούς και νοσηλευτές των δυο Νοσοκομείων που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα, κατά τη διάρκεια της αδικαιολόγητης -σύμφωνα με τους επιστήμονες- ανακοπής που υπέστη, ούσα νοσηλευόμενη στις 11 Απριλίου 2021.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz.gr η συντριπτική πλειοψηφία νοσηλευτών και ιατρών που καλούνται να καταθέσουν κάνουν λόγο για περίεργες συμπτώσεις αλλά και καταστάσεις που βίωσαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του 9χρονου κοριτσιού.

Τη στιγμή, λοιπόν, που η αστυνομική έρευνα, έστω και με αργούς ρυθμούς, είναι σε εξέλιξη με την εντολή της εισαγγελίας να λέει ότι οι θάνατοι πρέπει να διερευνηθούν ανάποδα (δηλαδή από τον τελευταίο προς τον πρώτο) και τις τοξικολογικές αλλά και ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας να αναμένονται, τα πρώτα κομμάτια του παζλ (που αφορούν τους δυο πρώτους θανάτους Μαλένας και Ίριδας) έχουν ήδη συμπληρωθεί.

Σε αυτό έχει συντελέσει και η αποκάλυψη της εφημερίδας “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” που έφερε στο φως της δημοσιότητας τις φωτογραφίες με τα ευρήματα στο πρόσωπο της μικρής Μαλένας, γεγονός που προκάλεσε την σφοδρή και μάλλον αδικαιολόγητη αντίδραση της οικογένειας Δασκαλάκη δια μέσω του δικηγόρου της, Απόστολου Λύτρα. Την ίδια στιγμή ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί στις Αρχές και η μικρή “πληγή” η οποία βρέθηκε στο στόμα της Ίριδας η οποία απεβίωσε, αιφνιδίως, την 21η Μαρτίου, ημέρα Κυριακή.

Εκείνο που αξιολογείται ως ιδιαίτερο σημαντικό εύρημα είναι και το ματωμένο πανάκι που παραδόθηκε στις Αρχές καθώς εξετάζεται κατά πόσο σχετίζεται με την “πληγή” που βρέθηκε μέσα στο στόμα του βρέφους. Παράλληλα οι Αρχές εξετάζουν μια ακόμη λεπτομέρεια και συγκεκριμένα την αναφορά της μητέρας στην κατάθεσή της ότι και η Μαλένα κοιμόταν με πανάκια.

Από τη διερεύνηση της υποθεσης, σύμφωνα με πρόσωπα που σχετίζονται με την έρευνα, προκύπτουν ορισμένες μεγάλες αλήθειες αλλά και ορισμένοι μύθοι.

Αλήθεια 1η: Η ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας ήταν τουλάχιστον άστοχη. Θεωρείται απίθανο το παιδί να κατέληξε από ηπατική ανεπάρκεια καθώς όπως είχε αποκαλύψει η “ΜΠΑΜ” οι εξετάσεις της μέχρι και μια ημέρα πριν τον θάνατο ήταν άψογες, ενώ εκείνη την ημέρα το παιδί έπαιζε στον παιδότοπο, έτρωγε σουβλάκι, και ξαφνικά κατέληξε! Εντύπωση προκαλεί ότι οι ιατροί παρότι είχαν να κάνουν με αιφνίδιο θάνατο δεν έστειλαν δείγμα του εγκεφάλου για ιστολογική εξέταση κάτι που από μόνο του προκαλεί πρόβλημα.

Αλήθεια 2η: Οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν οι άκρως τυπικές κάτι που δικαιολογείται βέβαια από το γεγονός ότι κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Αλήθεια 3η: Υποεκτιμήθηκαν τα ευρήματα με τις δυο αμυχές στην βάση της μύτης που περιέργως στις τελευταίες προθανάτιες φωτογραφίες δεν υπήρχαν αλλά και η ερυθρότητα στο δεξί μάγουλο η οποία δεν καταγράφηκε κάν από την αρμόδια ιατροδικαστή! Ακόμη και σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου αδυνατεί να εξηγήσει τον τρόπο που προήλθαν οι αμυχές, ενώ ο ισχυρισμός της ότι το σημάδι στο μάγουλο οφείλεται σε ατοπική δερματίτιδα “αδυνατίζει” εξαιτίας του γεγονότος ότι οι τελευταίες φωτογραφίες της Μαλένας δεν καταγράφουν το συγκεκριμένο εύρημα. Θεωρείται αδύνατο να υπάρχει στον κόσμο σημάδι το οποίο εμφανίζεται, εξαφανίζεται και μετά και πάλι εμφανίζεται μέσα σε λίγες ώρες!

Αλήθεια 4η: Εξετάζεται πλέον και ο τρόπος με τον οποίο πρόκλήθηκε αυτή η σπάνια και ιάσιμη μορφή λευχαιμίας στο μικρό κορίτσι.

Αλήθεια 5η: Η πνευμονική συμφόρηση, το πνευμονικό οίδημα και τα ευρήματα στο πρόσωπο οδηγούν σε συγκεκριμένο συμπέρασμα σε ότι αφορά την αιτία του θανάτου και παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο ο οποίος, σύμφωνα με ιατροδικαστές, μπορεί και να μην εντοπιστεί στα παιδιά.

Αλήθεια 6η: Έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο η οξεία ηπατική ανεπάρκεια να προκλήθηκε από την χορήγηση της χημειοθεραπείας την προηγούμενη ημέρα, καθώς όπως λένε δεν συνάδει με την εικόνα του παιδού το επόμενο πρωί το οποίο ήταν ευδιάθετο, έπαιζε, κτλ.

Αλήθεια 7η: Στην περίπτωση της Ίριδας έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο το βρέφος να κατέληξε λόγω απουσίας του φλεβόκομβου ή του κολποκοιλιακού κόμβου.

Αλήθεια 8η: Το πανάκι με το αίμα το οποίο παραδόθηκε στην Αστυνομία και ζητήθηκε από την μητέρα 2,5 μήνες μετά, ενδεχομένως, σύμφωνα με τους ειδικούς, να σχετίζεται με πίεση που ασκήθηκε μέσα στο στόμα του βρέφους το οποίο τελικά κατέληξε!

Αλήθεια 9η: Σε ότι αφορά την Τζωρτζίνα, το σημαντικό είναι να διερευνηθεί ο λόγος για τον οποίο υπέστη την πρώτη ανακοπή στις 11 Απριλίου 2021 ενώ ήδη νοσηλευόταν. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι υγιέστατο το οποίο μέχρι τότε δεν εμφάνιζε προβλήματα υγείας.

Μύθοι 

Μύθος 1: Οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας θα λύσουν το μυστήριο; Όχι δεν πρόκειται να συμβεί καθώς εκτιμάται ότι εξαιτίας της βαριάς κλινικής εικόνας του τετραπληγικού παιδιού δύσκολα θα δοθούν απαντήσεις,

Μύθος 2: Εάν βγουν καθαρές οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας κλείνει ο φάκελος; Όχι! Η έρευνα όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει αλλά θα ενταθεί. Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή με επικεφαλής τον προϊστάμενο της ΙΥΑ, Νίκο Καρακούκη, αναμένεται να εκδώσει πόρισμα που θα δίνει αιτία θανάτου στην περίπτωση της Μαλένας.

Μύθος 3: Θα πρέπει να αναμένουμε ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα; Όχι απαραιτήτως, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί! Ο χρόνος κυλάει υπέρ της εισαγγελίας και του Ανθρωποκτονιών και θα πρέπει πρώτα να δεθεί η υπόθεση μέσω καταθέσεων αλλά και των ειδικών εκθέσεων των ιατροδικαστών. Θα πρέπει να αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής Καρακούκη και να δούμε εάν η εισαγγελία ορίσει ανεξάρτητους πραγματογνώμονες προκειμένου να εξετάσουν συνολικά και τους τρεις θανάτους.

Μύθος 4: Οι ιατροδικαστές θα εμμείνουν στις αρχικές τους γνωματεύσεις; Όχι απαραιτήτως! Τα ευρήματα παραμένουν τα ίδια ωστόσο η διάγνωση ενδέχεται να αλλάξει. Μάλιστα πρόθεση ορισμένων είναι όταν καταθέσουν να μιλήσουν για τα κοινά ευρήματα σε όλες τις περιπτώσεις!

Μύθος 5: Η οικογένεια δεν αναζητεί τεχνικό σύμβουλο. Αναζητεί! Μάλιστα έγινε κρούση και σε πολύ γνωστό όνομα το οποίο αρνήθηκε!

Μύθος 6: Δεν παίζουν ρόλο οι δημόσιες αναρτήσεις και οι συνεντεύξεις του ζεύγους; Παίζουν και παραπαίζουν! Οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους ήδη πλούσιο υλικό το οποίο βρίθει από αντιφάσεις…

Την ίδια στιγμή η εισαγγελία και η Αστυνομία δεν ενδιαφέρεται για το παθολογικό παρελθόν και τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατροδικαστών και παιδιών παρά μόνο για το τι προκάλεσε τον θάνατο. Όπως λένε εάν κάποιος πυροβολήσει έναν βαριά ασθενή θα πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και η αιτία θανάτου δεν θα μπορεί να αποδοθεί στην πάθηση που αντιμετώπιζε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Νέα απάντηση της μητέρας για το πανάκι με το αίμα της Ίριδας – Γιατί το ζήτησε πίσω

Πάτρα: Αποκαλύψεις Κουσουλού για το τι ψάχνει η εισαγγελία (βίντεο)

Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις από Λαμπρόπουλο και Κουσουλό

Πάτρα – Νίκος Καρακούκης στον Πέτρο Κουσουλό: Θα βρούμε την αιτία θανάτου

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας