11:10 Κυριακή 21 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πέτρος Ξεκούκης: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ένα λάθος που θα το πληρώσει η ελληνική κοινωνία

Πέτρος Ξεκούκης: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ένα λάθος που θα το πληρώσει η ελληνική κοινωνία

Ο Πέτρος Ξεκούκης μίλησε για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών στην κάμερα του «Πρωνού Σου Σου».

Ο ηθοποιός επίσης σχολίασε τη διαμάχη του Γιώργου Λαμπάτου με τον Μάρκο Σεφερλή και μια ενδεχόμενη επιστροφή του Πέτρου Φιλιππίδη στο θέατρο.

Αρχικά, ανέφερε: «Με θλίβει το νομοσχέδιο αυτό και απορώ γιατί έγινε όλη αυτή η αναταραχή, από τη στιγμή που είχαν τα δικαιώματα, μπορούσαν να κάνουν το σύμφωνο συμβίωσης και να ζούσαν. Αλίμονο αν μας πέφτει λόγος τι κάνει ο καθένας. Ο κάθε ένας έχει δικαίωμα για τη ζωή του. Εμένα με βρίσκουν τελείως αντίθετο. Πιστεύω ότι το παιδί πρέπει να έχει τον πατέρα και τη μητέρα του. Άλλωστε αν αφαιρέσουμε την πίστη προς τον Θέο και μιλήσουμε προς τη φυσιολογία. Η φύση τι λέει; Το θηλυκό και το αρσενικό».

Δείτε το βίντεο

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει και δεν μας πέφτει λόγος να επέμβουμε στο ό, τι θέλει, αλλά μέχρι εκεί. Πιστεύω ότι αυτό ήταν ένα λάθος που θα το πληρώσει η ελληνική κοινωνία. Γιατί στον εγωσιμό τον δικό μας δεν θα σκεφτεί κανείς αυτά τα παιδιά. Όταν τα παιδιά αυτά ερωτηθούν από τα άλλα παιδιά “ποιος είναι ο μπαμπάς σου και ποια είναι η μαμά σου;”, όταν δουν δύο άντρες ή δύο γυναίκες. Λένε όλοι αυτά τα παιδιά θα είναι ευτυχισμένα. Αυτά τα παιδιά ποιος τα ρώτησε; Ο γάμος έγινε ο γάμος. Τα παιδιά τι δουλειά έχουν; Τα παιδιά δεν τα αγγίζουμε. Το παιδί είναι ιερό».

Επίσης, ο Πέτρος Ξεκούκης τόνισε: «Ο Χριστός ευλόγησε τον γάμο στην Κανά της Γαλιλαίας, νομίζετε ότι τότε δεν υπήρχαν ομοφυλόφιλοι; Γιατί δεν ευλόγησε τον γάμο δύο αντρών; Ευλόγησε τον γάμο της γυναίκας και του άντρα. Αυτό τα λέει όλα».

Σχετικά με τον Γιώργο Λαμπάτο και τον Μάρκο Σεφερλή, σημείωσε: «Δεν ήξερα σε τι κατάσταση βρισκόταν ο Γιώργος. Ο Μάρκος είναι μεγάλη καρδιά. Κάναμε παρέα στη σχολή. Είναι ψυχή. Ήταν σίγουρο όταν ο Γιώργος του ζήτησε συγγνώμη και του ζήτησε να τον βοηθήσει, ήμουν σίγουρος ότι ο Μάρκος αμέσως θα έλεγε ναι».

Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη είπε: «Περίμενα μια συγγνώμη από κάποιους ανθρώπους, είτε ευθύνονται, είτε δεν ευθύνονται ως προς αυτούς που έκαναν, εάν έκαναν, αυτά τα πράγματα. Τώρα θα κρίνει η δικαιοσύνη. Δεν αμφιβάλλω αν έγινε, στο μέγεθος που έγινε. Είναι θέμα του Πέτρου [αν θα επιστρέψει στο θέατρο]. Πρέπει να το σκεφτεί, αν θα τον αποδεχτεί ο κόσμος και αυτός αν θα είναι σε θέση ψυχολογική να βγει απέναντι στο κοινό. Γιατί δεν ξέρεις και πώς αντιδρά ο κόσμος».

Πηγή: protothema.gr /opentv

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας