20:23 Δευτέρα 6 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Πιέζουν τον Μπιλ Γκέιτς σε εθελούσια παραίτηση!

Πιέζουν τον Μπιλ Γκέιτς σε εθελούσια παραίτηση!

Τρεις από τους 20 κορυφαίους μετόχους της Microsoft προσπαθούν να πιέσουν τον Μπιλ Γκέιτς σε εθελούσια παραίτηση από την προεδρεία της εταιρείας που ο ίδιος ίδρυσε πριν από 38 χρόνια, σύμφωνα με εσωτερικές πηγές.Ο διευθύνων σύμβουλος Στηβ Μπάλμερ βρίσκεται υπό πίεση εδώ και χρόνια για να βελτιώσει την απόδοση της εταιρείας αλλά και για να ωθήσει υψηλότερα τη μετοχή της, παρόλα αυτά τα βλέμματα πέφτουν για πρώτη φορά στον Μπιλ Γκέιτς ο οποίος παραμένει από τις πιο αξιοσέβαστες φιγούρες στον τομέα της τεχνολογίας.

Οι εκπρόσωποι της Microsoft έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν αυτές τις πληροφορίες ενώ επίσης δεν υπάρχει ένδειξη ότι το συμβούλιο της εταιρείας πρόκειται να λάβει τέτοιου είδους απόφαση.

Ο Γκέιτς κατέχει το 4,5% από την εταιρεία των 277 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι ο πιο ιδιότης με το μεγαλύτερο κεφάλαιο μετοχών.

Οι τρεις μέτοχοι οι οποίοι πιέζουν τον Γκέιτς σε εθελούσια παραίτηση, θεωρούν ότι η παρουσία του προέδρου εμποδίζει τις καινούριες στρατηγικές κινήσεις και περιορίζει την εφαρμογή αποφάσεων του νέου διευθύνοντα συμβούλου. Επίσης πιστεύουν ότι ο Γκέιτς, ο οποίος περνάει τον περισσότερο χρόνο σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, κρατά δυσανάλογη με τα μέγεθος των μετοχών του ισχύ μέσα στην εταιρεία.

Ο Γκέιτς, ο οποίος κατείχε το 49% της Microsoft έως το 1986, πούλησε για 80 εκατομμύρια δολάρια μετοχές σε διάστημα ενός έτους, ενώ αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς πρόκειται να βρεθεί εκτός της εταιρείας μέχρι το 2018.

Ο Γκέιτς έχει φύγει από το προσκήνιο όταν έδωσε τα ηνία στον Μπάλμερ το 2000, ενώ από το 2008 ασχολείται κυρίως με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Τον περασμένο Αύγουστο, ο Μπάλμερ δήλωσε ότι θα συνταξιοδοτηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.

«Πιστεύω ότι από τη Microsoft λείπει ένας οραματιστής. Ο Γκέιτς θα πληρούσε αυτές τις προϋποθέσεις σχολίασε η Κιμ Φόρεστ, αναλύτρια της εταιρείας Fort Pitt Capital Group, αναφερόμενη στις συνέπειες που μπορεί να είχε η παραίτηση του Γκέιτς.

Η Microsoft συνεχίζει να παραμένει μία από τις πιο κερδοφόρες και πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο με 22 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδος για το 2012. Παρόλα αυτά ο ανταγωνισμός από την Apple και τη Google, την έχουν κάνει να χάσει την κορυφή τα τελευταία χρόνια με την μετακίνηση του ενδιαφέροντος της αγοράς στην κινητή τηλεφωνία.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας