10:07 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Πλεύρης στην ΕΡΤ: Είναι και σκάνδαλο και σκευωρία η Novartis - Τι είπε για τις μάσκες

Πλεύρης στην ΕΡΤ: Είναι και σκάνδαλο και σκευωρία η Novartis - Τι είπε για τις μάσκες

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «από τις Έξι» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αγωγή στη Novartis για αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου.

«Είναι η πρώτη φορά που βάζουμε την Novartis στα σκοινιά» είπε ο υπουργός Υγείας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ζητηθούν ευθύνες από την φαρμακοβιομηχανία για τις κακές πρακτικές.

«Από το 2017 μέχρι να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε απολύτως τίποτα που να ενοχλεί την Novartis. Δεν υπάρχει ένα έγγραφο στο υπουργείο Υείας, ένα εξώδικο να διαμαρτυρηθεί κάποιος στην Novartis για τις κακές πρακτικές της. Η κυβέρνηση της ΝΔ με το που ανέλαβε, ειπώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι θα ζητηθούν ευθύνες από την Novartis για το πραγματικό σκάνδαλο, δηλαδή τις κακές πρακτικές που αποδείχτηκαν και από την αμερικανική δικαιοσύνη και δεν είναι η σκευωρία που στήθηκε προκειμένου να στοχοποιηθούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα» είπε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο κ. Πλεύρης ξεκαθαρίζει ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, και όχι ο Πλεύρης, έχει εισηγηθεί μία σειρά από ενέργειες, όπως να γίνει μία αγωγή κατά της Novartis για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου.

Όπως εξηγεί η αγωγή για την οποία αποζημιώθηκε το αμερικανικό Δημόσιο έχει να κάνει με μία σειρά από προγράμματα κλινικών δοκιμών που υπήρχε στοχευμένη συνταγογράφηση χρησιμοποιώντας γιατρούς. Η αγωγή που είναι έτοιμη έχει να κάνει με την αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου για τον ίδιο λόγο.

Επιπλέον, συνεχίζει, έχει ζητήσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αν αποτυπωθεί και ζημία ότι λόγω αυτών των πρακτικών πληρώθηκαν και παραπάνω χρήματα από το ελληνικό δημόσιο θα υπάρξει και δεύτερη αγωγή.
«Η Novartis είναι και σκάνδαλο και σκευωρία» καταλήγει ο κ. Πλεύρης τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη κάνει την δουλειά της και θα δει αν και ποιος ευθύνεται.

Τέλος από 1η Ιουνίου η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους – Ποιοι εξαιρούνται

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων αλλά για αναστολή –  Τι θα γίνει με τις μάσκες στα σχολεία

Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όπως δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν μπορεί να ανατραπεί, γι’ αυτό και αναμένουμε από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να εισηγηθεί την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ωστόσο θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε συγκεκριμένους χώρους όπως τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας