7:59 Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Qatargate: Αποφυλακίζεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι με βραχιολάκι

Qatargate: Αποφυλακίζεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι με βραχιολάκι

Aποφυλακίζεται ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο Qatargate.

Η εισαγγελία με απόφασή της ανακοίνωσε πως ο σύντροφος της Εύας Καϊλή αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, με την ΕΡΤ να αναφέρει πως αναμένεται αύριο να αφεθεί ελεύθερος.

Για την απόφαση, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, ωστόσο, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, δεν αναμένεται να το πράξει.

Είχε προηγηθεί νέα ακρόαση του Φραντσέσκο Τζόρτζι ενώπιον των βελγικών αρχών. Ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις αρχές να δώσει πληροφορίες με αντάλλαγμα μείωση της ποινής του.

Περίπου στη 13:00 ώρα Ελλάδος ολοκληρώθηκε η νέα ακρόαση του Τζόρτζι, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές του Σεν Ζιλ. Ο δικηγόρος του δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις πριν την ακρόαση του πελάτη του.

Η απόφαση της εισαγγελίας

Σχετικά με απόφαση του Τμήματος του Συμβουλίου για την υπόθεση της διαφθοράς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο F. G. εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του τμήματος Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F. G., αλλά υπό τους όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Εάν συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Qatargate: Σήμερα η νέα κατάθεση του Φραντσέσκο Τζόρτζι – Ο ρόλος του στο σκάνδαλο

Εύα Καϊλή: Το ένταλμα σύλληψης της ευρωβουλευτή αναφέρεται σε «πολλά εκατομμύρια ευρώ» από το Qatargate

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας