16:56 Τρίτη 5 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Ρωσία: Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του εκπροσώπου της Meta

Ρωσία: Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του εκπροσώπου της Meta

Δικαστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε σήμερα ότι διέταξε τη σύλληψη ερήμην του εκπροσώπου των πλατφορμών της Meta, Άντι Στόουν, για δύο μήνες εν αναμονή της δίκης για έναν αριθμό κατηγοριών που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Η Meta δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο Στόουν αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Ρωσία ενέτεινε τον πόλεμο κατά του Στόουν αφότου η Μόσχα έστειλε τον στρατό της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Οι βασικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της Meta, Facebook και Instagram, απαγορεύθηκαν και οι δύο αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου και η Meta κρίθηκε στη συνέχεια ένοχη για «εξτρεμιστικές δραστηριότητες» στην Ρωσία.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ξεκίνησε μια ποινική έρευνα για τον Στόουν στα τέλη του περασμένου χρόνου, χωρίς να αποκαλύψει συγκεκριμένες κατηγορίες.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μπασμάνι ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Στόουν κατηγορείται για «προώθηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, δημόσιες εκκλήσεις για τρομοκρατικές δραστηριότητες, δημόσια δικαιολόγηση της τρομοκρατίας ή προπαγάνδισης της τρομοκρατίας και δημόσιες εκκλήσεις για εξτρεμιστικές δραστηριότητες»

Το δικαστήριο ανέφερε επίσης ότι ο Στόουν συμπεριλήφθη σε λίστα καταζητούμενων στην Ρωσία και διεθνώς.

Τον Μάρτιο του 2022 η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ποινική έρευνα για τις «παράνομες δράσεις των υπαλλήλων της Meta» και θεώρησε ότι ο Στόουν «αγνόησε την απαγόρευση για τις εκκλήσεις για βία κατά του ρωσικού στρατού στις πλατφόρμες τους» και έτσι υποκινούσε την εξτρεμιστική δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο Αιθίοπες μηνύουν το Meta, της μητρικής εταιρείας του Facebook πως υποδαυλίζει για αναρτήσεις υποκίνησης βίας

«Τρομοκράτες και εξτρεμιστές» για τη Ρωσία η αμερικανική πλατφόρμα Meta

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας