9:17 Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

"Σφάχτηκαν" Άδωνις- Παππάς με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για το ντοκουμέντο Μιωνή (Βίντεο)

"Σφάχτηκαν" Άδωνις- Παππάς με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για το ντοκουμέντο Μιωνή (Βίντεο)

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργού, Νίκου Παππά, για το περιεχόμενο της συνομιλίας με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για την “ατζέντα”, τα “λεφτά”, τον Παπαγγελόπουλο και την Μαρέβα Μητσοτάκη, είχαν σήμερα το πρωί οι δύο πολιτικοί, οι οποίοι εμφανίστηκαν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» .

Διαβάστε επίσης:

Ντοκουμέντο: Η υπόθεση της δήθεν μίζας Σαμαρά αρχειοθετήθηκε από την Τουλουπάκη!

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ο οποίος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω της δημοσιοποιήσης του ηχητικού ντοκουμέντο,  είπε «όντως είναι η φωνή μου, αυτή η συζήτηση προφανώς έχει ένα κομμάτι πριν και ένα κομμάτι μετά, που δεν έχει κατατεθεί. Δεύτερον, στα επίμαχα σημεία υπάρχουν κενά με την ένδειξη «ακατάληπτο», που πιθανώς έχουν γίνει σκόπιμα από τον κ. Μιωνή, ο οποίος το έχει κάνει και με άλλους συνομιλητές».

«Εγώ μιλούσα με τον κ. Μιωνή μόνο για την παρέμβαση της κυβέρνησης του Ισραήλ και αυτό το κομμάτι δεν έχει προβληθεί από τα δελτία ειδήσεων και αυτό θέλω να το πω εμφατικά»,  και συνέχισε λέγοντας «ο κ. Μιωνής μία λέει έτσι, μια λέει “γιουβέτσι”. Τα “χρήματα” και τα “πολλά χρήματα” και τα “μαγαζιά” αποδείχθηκε προσφάτως ότι είναι τα “μαγαζιά” που χρησιμοποιούσε ο κ. Μιωνής για περνάει λεφτά στον κ. Παπασταύρου, φαίνεται ότι από τον κ. Μιωνή βρέθηκαν σε λογαριασμούς του κ. Παπασταύρου πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Και πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «εάν εντοπίζαμε ή καταλαβαίναμε ότι υπήρχε κλίκα στην ελληνική Δικαιοσύνη θα την καταγγείλαμε. Λίγους μήνες μετά, οκ. Μιωνής κατήγγειλε τον κ. Βορίδη ως επικεφαλής μιας οργάνωσης αντισημιτιστών,  οι οποίοι τον έχουν βάλει στο στόχαστρο».

«Ο κ .Μιωνής ήρθε στο Μαξίμου, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, ενώ πριν το αμφισβητούσε, επειδή υπήρξε παρέμβαση από κυβέρνησης άλλης, φίλης χώρας. Δεν ήρθε σε επαφή με εμένα για επαγγελματικές του υποθέσεις», υποστήριξε ο πρώην Υπουργός, συνεχίζοντας είπε «ο κ. Σαμαράς, ο μεγάλος απών αυτής της κουβέντας, που επιδεικνύει πολιτική δειλία, φέρεται από τον εκδότη κ. Φιλιππάκη να του έχει ζητήσει να μην γράφει για τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου λέγοντας ότι “είναι καλά παιδιά και έχουν βοηθήσει την ΝΔ”». Όπως υποστήριξε ο κ. Παππάς, «η ατζέντα που αναφέρεται στην συζήτηση είναι η ατζέντα του κ. Μιωνή και του κ. Παπασταύρου για τα συμφέροντα τους. Στην συγκεκριμένη συνάντηση ο κ. Μιωνής μου ζήτησε να τον διορίσουμε πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ, ώστε να μην μπορέσει να τον ακουμπήσει κανείς δικαστικά».

Στο εάν ήξερε ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τη συνάντηση τους, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «η επαφή έγινε στο πλαίσιο προστασίας των εθνικών συμφερόντων», αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως εάν όσα διημείφθησαν  έγιναν γνωστά στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε για το ηχητικό ντοκουμέντο ότι «εάν είναι μονταρισμένο το υλικό, θα φανεί από το πόρισμα των ειδικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όταν η συζήτηση έφθασε για το ποσό που ανέφερε ο κ. Παππάς ότι εμβάστηκε σε λογαριασμό του κ. Παπασταύρου, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «η αναφορά στηρίζεται σε ένα χαρτάκι που γράφει κάτι», ενώ μιλώντας προς στον Νίκο Παππά  ανέφερε «εάν είσαι πολιτικός και σωστός πολιτικός, να εμφανίσεις τώρα το χαρτί που αποδεικνύει το έμβασμα χρημάτων στον λογαριασμό του κ. Παπασταύρου», ενός ανθρώπου που έχει δικαιωθεί για όλα δικαστικά».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε, «Ο κ. Παππάς αναφέρει σε κάθε του συνέντευξη διαφορετική εκδοχή για όσα ειπώθηκαν με τον κ. Μιωνή για τα «μαγαζιά και τα πολλά λεφτά. Μας λέει ότι μιλάει με τον επιχειρηματία για εκείνον σε τρίτο πρόσωπο και θέλει να τον πιστέψουμε. Η συζήτηση αφορά τον κ. Παπαγγελόπουλο και τα λεφτά για αυτόν. Αυτά δεν τα πιστεύει ούτε ο γιός μου ο Αλκαίος που είναι 6 ετών».

Μάλιστα, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ως απόδειξη των λεγομένων του αναφέρθηκε στο απόσπασμα από την απομαγνητοφώνηση του ου διαλόγου Μιωνή – Παππά, με αναφορά στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στο οποίο, όπως υποστήριξε, «φέρεται ο τότε Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, διαθέσιμος να καλέσει στο γραφείο του την δικαστική λειτουργό και να την εγκαλέσει για την έρευνα της!».

«Η ιδέα ότι ο κ. Παππάς μιλάει στον κ. Μιωνή για τον ίδιο σε τρίτο πρόσωπο, είναι για το Δελφινάριο. Είναι σαφές ότι το μαγαζί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τα λεφτά είναι λεφτά και η ατζέντα του Παπαγγελόπουλου χαλάει, όπως λέει ο κ. Παππάς, την κεντρική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ακόμη ότι «από το ντοκουμέντο προκύπτει ότι έναν χρόνο πριν ξεκινήσει η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Μαρέβας Μητσοτάκη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον κ. Μιωνή να πιέσει τον κ. Παπασταύρου για να επιτεθεί στην κ. Μητσοτάκη. όπως έκαναν παλαιότερα και με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που του είπαν «να βγάλει στην σέντρα τον Βενιζέλο και θα τον αφήσουν εκείνον ήσυχο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην ομάδα της ηγεσίας του  ΣΥΡΙΖΑ κατα τη διάρκεια την οποία βρίσκοταν στην Κυβέρνηση  τόνισε  ότι «δεν είναι κόμμα αυτό, είναι σπείρα, είναι συμμορία».Ο Νίκος Παππάς απάντησε στον κ. Γεωργιάδη λέγοντας  ότι «υπάρχει μαρτυρική κατάθεση για κατάθεση ποσού 2,6 εκ. ευρώ στον λογαριασμό του κ. Παπασταύρου, ενώ παράλληλα έχει καταρρεύσει η κατάθεση της κ. Ράικου η οποία θα μας έσωζε από το σκάνδαλο της Novartis».

«Σε ότι αφορά την κ. Μαρέβα Μητσοτάκη, ο κ. Μιωνής στις παραληρηματικές, συνήθως, συζητήσεις που είχαμε, περιέφερε τις καλές σχέσεις του κ. Παπασταύρου με την κ. Μητσοτάκη, λέγοντας – αλλά δεν αναφέρεται αυτό στο ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε- ότι υπάρχει εξάρτηση του κ. Παπασταύρου με την κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο πρώην Υπουργός, καταλήγοντας  «με ηχογραφούσε ο κ. Μιωνής και κατηγορούμαστε εμείς ότι έχουμε στήσει παρακράτος»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νίκος Παππάς και απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη υποστήριξε ότι «οι αναφορές στην κ. Τουλουπάκη έγιναν καθώς έλεγα “παραμύθια” για να διαχειριστώ έναν άνθρωπο, όπως τον κ. Μιωνή», με τον Υπουργό να ανταπαντά  «πως μπορείτε να μας πείσετε, μετά από αυτό, ότι δεν λέτε και τώρα παραμύθια για να διαχειριστείτε εμάς και τον ελληνικό λαό;».

Στη στιχομυθία που είχαν ζωντανά στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», οι δύο πολιτικοί άνδρες αντάλλαξαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, με τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. να χαρακτηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ως σπείρα και συμμορία τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παππά να αποκαλεί τον κ.Γεωργιάδη ως «τυπικό ακροδεξιό, ψεύτη και διαστρεβλωτή».

Ο κ.Νίκος  Παππά σχολιάζοντας τον κ. Γεωργιάδη, είπε ότι «η ΝΔ έχει Αντιπρόεδρο και η Κυβέρνηση έχει υπουργό έναν άνθρωπο που πουλάει νανογιλέκα». Άμεση ήταν η απάντηση από τον Άδωνι Γεωργιάδη οποίος είπε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «προσέξτε μήπως στο άμεσο μέλλον χρειαστεί να φορέσετε εσείς κανένα νανογιλέκο, μαζί με άλλα κοστούμια», κάνοντας έμμεση αναφορά σε Ειδικό Δικαστήριο αλλά και προοπτική εγκλεισμού σε φυλακές  του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Παραμύθι με πολύ Νίκο (Παππά)

Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι η συνάντηση του με τον κ. Μιωνή έγινε αποκλειστικά για τυπικούς και διπλωματικούς λόγους, με τον κ. Γεωργιάδη να υποστηρίζει ότι ο τρόπος και το ύφος με το οποίο ο κ. Παππάς αντιμετωπίζει τον κ. Μιωνή, τον οποίο αποκαλεί φιλικά και μ@λ@κ@, δείχνει ότι υπήρχε άλλους είδους σχέση μεταξύ τους», με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι «αυτή η αποστροφή δείχνει πως η ΝΔ είναι σε πολλαπλό αδιέξοδο» και τον Άδωνι Γεωργιάδη να αποκρίνεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια σπείρα, που προσπάθησε να αλλοιώσει το πολίτευμα».

     Με πληροφορίες από τον ΑΝΤ1

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας