7:34 Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

“Σπαρτιάτες”: Όταν οι πυρκαγιές καίνε τα δάση «φυτρώνουν» ανεμογεννήτριες

“Σπαρτιάτες”: Όταν οι πυρκαγιές καίνε τα δάση «φυτρώνουν» ανεμογεννήτριες

“Αυτό που συμβαίνει στον Έβρο με τις ανεμογεννήτριες, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, είναι απίστευτα εξωφρενικό και απόλυτα παράλογο. Οταν οι πυρκαγιές καίνε τα δάση «φυτρώνουν» ανεμογεννήτριες. Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε την κατάργηση επτά φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ανάμεσα τους και του δάσους της Δαδιάς, με αποτέλεσμα πρόσφατα τις καταστροφικές πυρκαγιές για δύο συνεχόμενες θερινές περιόδους, να διαδέχεται η δημιουργία αιολικού πάρκου εντός του Εθνικού Πάρκου του Δάσους”, αναφέρουν οι “Σπαρτιάτες” σε σημερινή ανακοίνωσή τους, ενώ σημειώνουν ακόμα:

“Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (ΑΔΜ-Θ) προχώρησε πρόσφατα στην αδειοδότηση Αιολικού Σταθμού (ΑΣΠΗΕ) εντός της καμένης έκτασης και μέσα στην περιοχή NATURA (Ζώνη Ειδικής Προστασίας, ΖΕΠ) GR1110009 «Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Έβρου». Η αδειοδότηση βασίστηκε στην ομόφωνα θετική εισήγηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) Θράκης, το οποίο παρέκαμψε την αρνητική γνωμοδότηση του ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) για το συγκεκριμένο έργο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Γαλλία αύριο για την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμωνα» ο ΥΕΘΑ Ν. Δένδιας

Παύλος Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει να προσπαθεί να καλύψει το πολιτικό κενό με βιντεάκια και επικοινωνιακά show

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας