16:09 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Σπουδαστές Γαλακτοκομικής Σχολής στα ΜΜΕ: Μη μας στοχοποιείτε και μας κάνετε τα επόμενα θύματα bullying

Σπουδαστές Γαλακτοκομικής Σχολής στα ΜΜΕ: Μη μας στοχοποιείτε και μας κάνετε τα επόμενα θύματα bullying

Ανακοίνωση εξέδωσαν νωρίτερα το μεσημέρι οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, παρεμβαίνοντας με αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά για στην υπόθεση Γιακουμάκη, μία ημέρα μετά την κηδεία του 20χρονου φοιτητή.

Στην ανακοίνωση οι σπουδαστές εκφράζουν τη θλίψη τους για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ζητούν να «πάψουν άμεσα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά “λαϊκά δικαστήρια” που δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα», εξηγώντας ότι «aποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς. Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών».

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση των σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής:

«Δεν χρειάζεται να τονίσουμε για μια ακόμα φορά πόσο θλιμμένοι και αναστατωμένοι είμαστε από την τραγική απώλεια του συμμαθητή μας.

Σαν μαθητές δεν θα υποκαταστήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης με το να “καταδικάσουμε” τον οποιοδήποτε. Καλούμε να τηρηθεί η ίδια στάση από κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο άτομο που θέλει να δηλώσει τη συμπαράστασή του και δεν υιοθετεί άκριτα την κάθε “πληροφορία”.

Αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς. Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών.

Απαιτούμε να πάψουν άμεσα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά “λαϊκά δικαστήρια” που δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα και μπορούν να καταστρέψουν σε μια νύχτα τη ζωή αθώων ανθρώπων.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και Αστυνομία. Αυτοί και μόνο θα αποδώσουν δικαιοσύνη για τον χαμό του Βαγγέλη.

Καλούμε τους συμμαθητές μας -όπως ήδη έχουν κάνει- να καταθέσουν στη δικαιοσύνη οτιδήποτε γνωρίζουν».

Σημειώνεται ότι το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή, ενώ, όπως έγινε γνωστό, μετά την είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, υπήρχε εντολή προς τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, να παραμένουν εντός αυτής, για να μην προκαλέσουν περισσότερες αντιδράσεις.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας