11:21 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Σταϊκούρας: Έρχεται μεγάλη μείωση της προκαταβολής φόρου

Σταϊκούρας: Έρχεται μεγάλη μείωση της προκαταβολής φόρου

Μια «γενναία» μείωση της προκαταβολής φόρου ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων στα μέσα Ιουλίου προανήγγειλε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, παραδέχτηκε πως η πολιτική μείωσης φόρων και εισφορών της κυβέρνησης θα επαναξετασθεί συνολικά το Σεπτέμβριο.

Αναφερόμενος στον τρόπο εξόφλησης των φορολογικών υποχρεώσεων που έχουν τεθεί σε αναστολή έως το Σεπτέμβριο ανέφερε πως αυτές οι υποχρεώσεις θα μπορούν να εξοφληθούν από τους φορολογούμενους είτε σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις είτε σε 24 με χαμηλό επιτόκιο που θα είναι κοντά στο 2,5%.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως η κυβέρνηση θα νομοθετήσει τις επόμενες ημέρες όλες τις τελευταίες εξαγγελίες, για αύξηση του αριθμού των δόσεων εξόφλησης φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, αλλά και την επαναφορά της έκπτωσης 2% για την εφάπαξ πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων.


Διαβάστε επίσης: Υπεύθυνοι οι εργοδότες για όσους δεν έλαβαν το επίδομα των 534 ευρώ


Ο ίδιος σημείωσε πως η πτώση των δημοσίων εσόδων ήταν μικρότερη της αναμενόμενης τον Μάιο και διαμορφώθηκε στο 33%, τον Απρίλιο ήταν 16% και τον Μάρτιο 9%.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίσθηκε καθησυχαστικός και για την πορεία των ταμειακών διαθεσίμων, εξηγώντας πως οι εκδόσεις ομολόγων και εντόκων στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση  σε συνδυασμό με τους κοινοτικούς πόρους μας διασφαλίζουν έως το τέλος του έτους. «Εκτιμούμε ότι η χώρα δεν θα έχει κανένα ταμειακό πρόβλημα φέτος ακόμα και στο δυσμενές σενάριο», ανέφερε.


Διαβάστε επίσης: Θα εκτιναχθούν εφέτος οι εκπρόθεσμες πληρωμές φόρων – Ήταν στο 20% το 2019


Ερωτηθείς για το Ταμείο Ανάκαμψης και για τα δυνητικά 32 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στην Ελλάδα είπε πως οι συζητήσεις που γίνονται είναι δύσκολες και πως υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών του Βορρά.

Με πληροφορίες από cnn

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας