10:13 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Στάσεις εργασίας στον κλάδο της υγείας

Στάσεις εργασίας στον κλάδο της υγείας

Σε κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας διαμαρτυρόμενοι για τη συγχώνευση και τη κατάργηση νοσοκομειακών μονάδων.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, αναπληρωτής γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), υποστηρίζει πως [quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«η κυβέρνηση άρχισε τις διαρροές για κατάργηση νοσοκομείων ή μετατροπή τους σε κέντρα υγείας», αμέσως μετά την αποχώρηση των μελών της τρόικας[/quote_text], σημειώνοντας ότι έως σήμερα περισσότερα από πενήντα μικρά και μεσαία νοσοκομεία έχουν διασυνδεθεί με μεγαλύτερα, ως ενιαία Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Τα συγκεκριμένα κέντρα, λειτουργούσαν στο κέντρο περιφερειών και ήταν άκρως απαραίτητα για τις ανάγκες των πολιτών, οι οποίοι στην συγκεκριμένη περίπτωση που βιώνουν την οικονομική κρίση, δεν έχουν άλλη επιλογή πέρα από τα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η κυβέρνηση «πρέπει να σταματήσει αυτήν την καταστροφική πολιτική, να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, ούτε να περιορίσει τις κοινωνικές δαπάνες, γιατί θα διαμορφώσει μια κοινωνία ζούγκλας».

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Για την αποτροπή αυτής της πολιτικής, η ΠΟΕΔΗΝ κήρυξε για την Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 5ωρη πανελλαδική στάση εργασίας τις ώρες 10.00-15.00 ενώ καλεί σε συγκέντρωση στις 11.00, έξω από το υπουργείο Υγείας για την Αθήνα, και για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.[/quote_text]

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας