2:08 Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Στην Προανακριτική Επιτροπή τα στοιχεία του FBI

Στην Προανακριτική Επιτροπή τα στοιχεία του FBI

Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής βρίσκονται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eReportaz τα πληροφοριακά δελτία, δηλαδή τα στοιχεία του FBI που αρνούνταν, επικαλούμενη λόγους δικαστικής συνδρομής, να στείλει η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη! Σύμφωνα με πηγές από την Προανακριτική τα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια του Προέδρου της Επιτροπής, Ιωάννη Μπούγα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν πρόκειται για τα επίσημα έγγραφα αλλά για τις μεταφράσεις με το περιεχόμενο των πληροφοριακών δελτίων τα οποία έστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης των εισαγγελέων Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής, ύστερα από αίτημα της αρμόδιας Επιτροπής το οποίο επίσης είχε αποκαλύψει το eReportaz.

Το περιεχόμενο των πληροφοριακών δελτίων παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς αναμένεται να αποκαλυφθεί ο τρόπος διενέργειας της έρευνας για την υπόθεση της Novartis. Ως γνωστόν ο πρώην επόπτης των εισαγγελέων Διαφθοράς, κ. Αγγελής έχει καταγγείλλει επιλεκτικές ενέργειες εκ μέρους των εισαγγελέων Διαφθοράς προκειμένου να πληγούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Ελένη Τουλουπάκη προ της συνάντησης στη Βιέννη ήταν αποφασισμένη να ασκήσει διώξεις σε βάρος τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά του Αδώνιδος Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδου και Μάριου Σαλμά.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα δελτία τα οποία δεν λήφθηκαν στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής και ως εκ τούτου δεν μπορούν να θεωρηθούν απόρρητα περιέχουν ιδιαίτερα σημαντικές πληροφορίες τις οποίες έδωσαν προς διερεύνηση οι Αμερικανοί στους έλληνες εισαγγελείς. Το οξύμωρο είναι ότι οι πληροφορίες αυτές φέρονται να μην έχουν διερευνηθεί μέχρι σήμερα καθώς το βάρος της έρευνας έπεσε μόνο στα πολιτικά πρόσωπα!

Η αντίστροφη μέτρηση για την διαβίβαση των συγκεκριμένων στοιχείων στη Βουλή ξεκίνησε από νέα αναφορά του κ. Αγγελή προς τον επόπτη των εισαγγελέων Διαφθοράς, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, στον οποίο διαβίβασε τους σχετικούς φακέλους. Η συγκεκριμένη αναφορά κοινοποιήθηκε και στα μέλη της Προανακριτικής τα οποία με σχετικό αίτημα ζήτησαν από τους κ.κ. Μπρακουμάτσο και Αγγελή τα στοιχεία τα οποία τόσο καιρό “έκρυβε” η εισαγγελέα Διαφθοράς.

Επισημαίνεται ότι τα μέλη της Επιτροπής και συγκεκριμένα ο κ. Κεγκέρογλου έχει ζητήσει και τις αποστολές των αιτημάτων των ελλήνων εισαγγελέων προς το FBI εκφράζοντας το φόβο ότι οι ελληνικές Αρχές ζητούσαν συγκεκριμένα στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια ενέπλεκαν υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία τους ήρθαν εξ Αμερικής!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας