11:25 Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο εργάτη σε φρεάτιο στον Πειραιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο εργάτη σε φρεάτιο στον Πειραιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο εργάτη σε φρεάτιο στον Πειραιά και τον τραυματισμός στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 19.00 στην πλατεία Κοραή περιφέρεια Πειραιά.

Του Νίκου Νικολετάκη

Με σύνθημα “Ως εδώ όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό τους κέρδους!” η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην περιφέρεια Πειραιά. Τα χαρακτηρίζει μάλιστα ως “δύο νέα εργοδοτικά εγκλήματα που έγιναν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου. Το ένα με νεκρό εργάτη στον Πειραιά σε αντιπλημμυρικά έργα και το δεύτερο σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα σε εργασίες συντήρησης και ελέγχου σε γερανό.”

Το δελτίο τύπου

“Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου μας και ευχές για ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο εργάτη.

Για άλλη μια φορά πληρώνουμε με την ζωή μας και με σακάτηδες συναδέλφους τα κέρδη των εταιρειών και την ανάπτυξή τους.

Ο νεκρός συνάδελφος στον Πειραιά εκτελούσε εργασίες σε παλιό φρεάτιο αποχέτευσης, όταν το έδαφος υποχώρησε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί αφού καταπλακώθηκε από χώματα και πέτρες. Οι εργασίες τελούνταν στα πλαίσια της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου, έργο της περιφέρειας Αττικής και του δήμου Πειραιά που είχε δοθεί σε εργολάβο.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών σε περιφέρειες και δήμους, η οποία αξιοποιείται από τις διοικήσεις τους για να δίνουν όλα τα έργα σε εργολάβους και να κυριαρχεί η εργοδοτική ασυδοσία.

Δεν πάει άλλο με το «πάμε και όπου βγει». Δεν ανεχόμαστε να μην υπολογίζουν την ζωή μας μπροστά στα κέρδη τους. Τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς από την κυβέρνηση, την περιφέρεια,τους δήμους και την εργοδοσία.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας, την εργατική τάξη του Πειραιά να μην ανεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση. Δεν θα περιμένουμε το επόμενο εργοδοτικό έγκλημα”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χανιά: 50χρονος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 13χρονο παιδί

Υπ. δήμαρχος Γιώργος Οικονόμου: ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ κάνουμε μία ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αγία Παρασκευή

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας