4:49 Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Συγκρούστηκαν άρματα Puma στη Γερμανία-12 τραυματίες

Συγκρούστηκαν άρματα Puma στη Γερμανία-12 τραυματίες

Δώδεκα στρατιώτες τραυματίστηκαν – ένας εκ των οποίων σοβαρά – όταν συγκρούστηκαν δύο τεθωρακισμένα άρματα μεταφοράς προσωπικού Puma, κατά τη διάρκεια άσκησης στη Γερμανία.

Το ατύχημα συνέβη νωρίτερα σήμερα στο κέντρο εκπαίδευσης των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων του Γκαρντελέγκεν, στη Σαξονία-Άνχαλτ κατά τη διάρκεια άσκησης της 9ης Ταξιαρχίας Εκπαίδευσης Αρμάτων.

Τα δύο άρματα συγκρούστηκαν ενώ έκαναν όπισθεν με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δώδεκα στρατιώτες. Ένας από αυτούς τραυματίστηκε σοβαρά στην πλάτη και διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το GÜZ κοντά στο Γκαρντελέγκεν είναι ένα βασικό κέντρο εκπαίδευσης του γερμανικού στρατού για το όχημα πεζικού Puma. Υπήρχαν μάλιστα πρόσφατα προβλήματα με το οπλικό σύστημά του, ανέφεραν γερμανικές πηγές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ZDF, κατά τη διάρκεια μιας άσκησης σκοποβολής, και τα 18 τανκς που χρησιμοποιήθηκαν απέτυχαν. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, η ανάλυση ζημιών αποκάλυψε κυρίως μικρού και μεσαίου μεγέθους ζημιές. Ωστόσο, σύμφωνα με την Bundeswehr, τα τανκς που ενεπλάκησαν στο σημερινό ατύχημα ήταν διαφορετικής σειράς από τα οχήματα που είχαν αποτύχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλικά άρματα μάχης στη Ρουμανία για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν πακέτο 2 δισ. στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας