17:41 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Σύψας: Αν αυξηθούν τα κρούσματα θα σταματήσει ο τουρισμός

Σύψας: Αν αυξηθούν τα κρούσματα θα σταματήσει ο τουρισμός

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας μίλησε για τον κίνδυνο που παραμονεύει με την επανεκκίνηση του τουρισμού και τον εφησυχασμό των πολιτών τονίζοντας ότι «ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος.»

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όσον αφορά την επιδημία σήμερα είναι ο εφησυχασμός» τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Υπενθύμισε επίσης ότι οι γείτονές μας, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία έχουν ήδη μια αύξηση κρουσμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Σύψας: «Ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και μπορεί να μεταδοθεί σαν πυρκαγιά»

«Ο ιός δε συγχωρεί κανένα λάθος, το έχουμε μάθει κι από άλλες χώρες. Κι αν συνεχίσουμε να κάνουμε λάθη -που αφορούν κυρίως την τήρηση των αποστάσεων- θα το πληρώσουμε, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Και δυστυχώς δε θα το δούμε άμεσα, θα το δούμε μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και τότε ίσως είναι λίγο αργά».

Σε περίπτωση αύξησης κρουσμάτων «το πρώτο που θα γίνει είναι να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων. Και το χειρότερο σενάριο είναι να αρχίσουμε να παίρνουμε και πίσω μέτρα, δηλαδή να επανερχόμαστε εκεί που ήμασταν. Επομένως, είναι πολύ επικίνδυνο το να παίζουμε με τη φωτιά. Το να παίζεις με τον ιό είναι σαν να παίζεις με τη φωτιά. Το έχει δείξει η περίπτωση άλλων χωρών», σχολιάζει ο κ. Σύψας.

Διαβάστε επίσης:

Σύψας: Υπάρχει ένα σενάριο που θα μπορούσε να καθυστερήσει την άρση των μέτρων

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να σταματήσει και η ροή του τουρισμού, ο κ. Σύψας απάντησε «Ασφαλώς, γιατί ο τουρισμός έχει και εισαγόμενα κρούσματα.»

Συνέχισε επισημαίνοντας «Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για να έχουμε τον ελάχιστο δυνατό κίνδυνο, ο κίνδυνος παραμένει. Ασφαλώς, λοιπόν, ο πρώτος υποψήφιος για να πάθει τη μεγάλη ζημιά, στην περίπτωση ανάκαμψης της επιδημίας, είναι ο τουρισμός. Από εκεί θα αρχίσουμε τα περιοριστικά μέτρα».

Ο κ. Σύψας σημείωσε πως δεν υπάρχει δυνατότητα να διεξάγονται τεστ σε όλους τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα. «Επομένως, από ένα σημείο και μετά θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι» τόνισε.

Για τους τουρίστες που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα «είτε θα σταματήσουν οι πτήσεις είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έρχονται», είπε ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι 29 χώρες που θα στείλουν τους πρώτους τουρίστες στις 15 Ιουνίου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας